avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu

Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a comunicat actele necesare +plus ca trebuie sa ma prezint cu unul din parinti. Problema este ca eu locuiesc in acest apartament de 30 de ani, mama mea a decedat acum 2 ani, tatal meu e un betivan notoriu` daca ma duc pe la el vorbim limbi diferite. Mentionez ca locuiesc in acest apartament doar cu fratele meu, tatal nostru ne-a parasit cand eram mici(nu am stiut ce este un tata). Mostenirea dupa moartea mamei nu am dezbatut-o pt ca am zis sa nu iasa cu scandal.Ce e de facut ca sa am CI? Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 7 Februarie 2014
Se intelege ca apartamentul este pe numele ambilor parinti iar pana acum ati schimbat CI cu ajutorul mamei.
Daca nu va intelegeti cu tatal sa mearga la evidenta populatiei atunci trebuie sa deschideti succesiunea dupa mama, cu certificatul de mostenitor puteti sa va faceti CI la domiciliul actual fara ajutorul tatalui. Problema este ca ptr succesiune aveti nevoie de CI in termen de valabilitate.

Mai aveti posibilitatea sa declarati pe proprie raspundere ca locuiti la adresa respectiva si puteti apela la ajutorul unui vecin pe care il cunoasteti foarte bine ptr a-l inscrie in declaratie.

Dovada adresei de domiciliu se poate face cu:
a) acte încheiate în conditiile de validitate prevazute de legislatia româna în vigoare;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire în spatiu, însotita de unul din documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului, însotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la literele a) si b). Pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza înscris în Registrul agricol.

sursa:
[ link extern ]

Declaratia o puteti descarca de aici
[ link extern ]

Dupa ce va faceti CI puteti deschide succesiunea dupa mama,
Deocamdata nu va puteti face decat carte de identitate provizorie datorita lipsei actului de spatiu.

Pentru carte de identitate aveti nevoie macar de un certificat de mostenitor daca nu vreti / nu puteti sa dezbateti succesiunea, ce ar fi mai usor? Sa il duceti la Evidenta sau la notar? Ceva trebuie sa faceti :)

cyan, nu cred ca o sa-i dea acea declaratie sa o completeze - Anexa 14, despre asta e vorba. Cititi discutia asta, din cate stiu nu s-a schimbat nimic din 2011:
www.avocatnet.ro/content/for...

simonutza10, oricum trebuie sa mergeti la Evidenta. Spuneti-le ca stiti de existenta unei declaratii care trebuie verificata de politistul de la ordine publica si rugati-i sa va ajute cu ea. Apoi spuneti-ne si noua ce v-au zis, poate aveti noroc.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Ares-3, moderator
din pacate am doar actul de spatiu (contract de anzare-cumparare) in care figureaza cu numele ambii parinti
vA MULTUMESC FF MULT SI O SA A TIN LA CURENT CU NOILE INFORMATII=D>
Am fost azi la Evidenta populatiei si mi s-a spus ca imi pot face buletin doar in prezenta titularului adica tatal meu, atat. Mi s-a comunicat ca legile sunt foarte stricte si ca nu mai merge sa dai declaratii ,, in schimb pot sa-mi fac o carte de identitate provizorie care are valabilitate 1 an.. ;) e bine si asa ...ce imi trebuie 3 poze pt acea carte, certificat de nastere si buletin.Dar vreau sa stiu care este diferenta dintre acea carte de identitate provizorie si buletin ? o pot folosii oriunde? exp banci....

Alte discuții în legătură

Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
(reinnoire buletin) buna ziua! am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. ... M1chop M1chop Buna ziua! Am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. Prietenei mele i-a expirat buletinul de aprox. o luna, iar mama ei nu vrea sa o mai primeasca in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o problema.buletinul mi a fost anulat deoarece ... Lrachris Lrachris Bună ziua, Am o problema.Buletinul mi a fost anulat deoarece m am casatorit.Nu mi pot face domiciliu în locuință soțului deoarece nu este proprietar ... (vezi toată discuția)