avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu

Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a comunicat actele necesare +plus ca trebuie sa ma prezint cu unul din parinti. Problema este ca eu locuiesc in acest apartament de 30 de ani, mama mea a decedat acum 2 ani, tatal meu e un betivan notoriu` daca ma duc pe la el vorbim limbi diferite. Mentionez ca locuiesc in acest apartament doar cu fratele meu, tatal nostru ne-a parasit cand eram mici(nu am stiut ce este un tata). Mostenirea dupa moartea mamei nu am dezbatut-o pt ca am zis sa nu iasa cu scandal.Ce e de facut ca sa am CI? Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 7 Februarie 2014
ORDONANŢA DE URGENŢÃ A GUVERNULUI Nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Art. 12
(3) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

CI provizorie o puteti folosi oriunde inclusiv la notar ptr deschiderea succesiunii. Dupa obtinerea certificatului de mostenitor veti putea sa va schimbati CI provizorie cu CI valabila 10 ani.
Sa va legitimati la banca e ok, de luat un credit, mi-e teama ca veti fi refuzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
(reinnoire buletin) buna ziua! am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. ... M1chop M1chop Buna ziua! Am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. Prietenei mele i-a expirat buletinul de aprox. o luna, iar mama ei nu vrea sa o mai primeasca in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o problema.buletinul mi a fost anulat deoarece ... Lrachris Lrachris Bună ziua, Am o problema.Buletinul mi a fost anulat deoarece m am casatorit.Nu mi pot face domiciliu în locuință soțului deoarece nu este proprietar ... (vezi toată discuția)