avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Elibararea actului de identitate fara succesiune
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Elibararea actului de identitate fara succesiune

Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si unchiul meu nu au deschis succesiunea si nu detin certificate de calitate de mostenitor ( mi s-a spus de la notar ca acesta nu mai poate fi obtinut dupa mai mult de 1 an de la decesul bunicului ) ! Mentionez ca pe toata durata existentei am avut domicilul in acest imobil,impreuna cu tatal si bunicul meu !
Imi puteti spune care este procedura de obtinere a cartii de identitate tot aici, si documentele necesare? Va Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alina ghilasi , utilizator 20:39, 11 Aprilie 2024
Buna ziua,
Veti obtine un C.I. provizoriu pana cand se va dezbate succesiunea dar nu mai mult de un an.
Nu puteti iesi din tara cu acest C.I.
pe site-ul MINISTERUL AFACERILOR INTERNE , DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE sunt specificate in sectiunea informati utile/evidenta persoanelor/documente necesare/Dovada adresei de domiciliu urmatoarele:
''DOCUMENTE NECESARE:
a) acte încheiate în conditiile de validitate prevazute de legislatia româna în vigoare;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire în spatiu, însotita de unul din documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului, însotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la literele a) si b). Pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza înscris în Registrul agricol.

Declaratia de primire în spatiu poate fi data în fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.”
[ link extern ]
la punctul c) se mentioneaza posibilitatea completarii unei declaratii pe propria raspundere si efectuarea de catre politie a unei verificari care sa ateste faptul ca locuiesc aici ! Nu pot utiliza aceasta mentiune pentru eliberarea buletinului?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
lukian, utilizator
E cam fortata acea anexa 14 cu verificare in teren intrucat dvs. nu sunteti mostenitor direct. Teoretic tatal dvs. ar fi trebuit sa deschida succesiunea. Chiar este indicat sa faca acest lucru. Pune banii jumi/juma cu fratele sau si devin ambii sau doar unul mostenitori . Aveti posibilitatea de a beneficia de carte de identitate provizorie dar termenul maxim de valabilitate al acesteia este doar pe 1 an si nu va avantajeaza. Este vorba de un apartament sau de o casa? Daca stati la casa incercati la registrul agricol, poate va face rolul pe dvs.sau pe tatal respectiv unchiul dvs. si va elibereaza o adeverinta tip pentru evidenta persoanelor.
Bună ziua,am 16 ani locuiesc cu bunica de la un an si opt luni pentru ca mama m-a parasit,iar tata a plecat in Spania la 9 ani....din cauza ca tatal meu sa îmbolnavit nu poate ajunge la ambasada sa imi trimita procura pentru am face C.I,as vrea sa va intreb daca imi pot face un C.I provizoriu doar cu bunica sau macar daca exista o cale mai usoara pentru eliberarea acestuia....Multumesc!
Bunà ziua mama mea are un testament si este in instanta pentru debaters partajului de succesiune poate face CI fara succesiune doar cu testamentul

Alte discuții în legătură

Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am o problema cu reinnoirea cartii de identitate. ... GeorgeS. GeorgeS. Buna ziua , am o problema cu reinnoirea cartii de identitate. Eu locuiesc cu parintii , tatal meu a mostenit casa de la mama lui , dar nu a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)