Am cumparat de la parinti un apartament dar in tot acest timp s-au gandit ei ca a nu a fost un lucru bun vanzarea acestuia si au incercat de multe ori sa il treaca in posesia lor .Parinti mei s-au mutat la tara si tot o data si-au schimbat si buetinul .Acum vor sa ii iau in spatiu invocand faptul ca asa trebuie pentru a nu schimba medicul de familie ,acesta fiind in oras iar buletinele parintilor mei expira.Din partea mea nu-i nici o problema sunt deacord sa ii iau in spatiu dar apoi ei pot avea si drepturi asupra acestuia?
Cu respect,Valentina.
Medicul de familie si-l pot pastra, cum au facut-o de altfel si pana acum desi au avut domiciliul la tara, acolo unde s-au mutat.
Daca ziceti ca buletinele lor expira, inteleg ca nu e vorba de viza de flotant ci ca vor sa le faceti buletin pe adresa dvs, la dvs vor avea domiciliu. Sa-i luati in spatiu, presupune si ca le permiteti sa locuiasca cu dvs. Valabilitatea unui buletin e de minim 10 ani.
Daca vin in vizita si nu mai pleaca, aveti nevoie de un ordin de evacuare.
Sa-si schimbe buletinul pe adresa de la tara ( sa aiba acolo domiciliul) si le faceti viza de flotant din 3 in 3 luni ( drept de resedinta pe perioada scurta).
Resedinta se acorda si pe termenul de 1 an, acesta este maximul, dar nu sunt sigur ca la medic ii poate pastra in evidenta doar daca au resedinta la dvs.trebuie intrebat medicul. Daca ii primeste medicul e mai bine cum spune d.na gi_jane2, le faceti viza de resedinta la dvs. din an in an. Probabil ca regreta ca v-au dat apartamentul si se gandesc cum sa si-l ia inapoi dar sa nu va supere in acelasi timp. Daca sunt trecuti de 55 de ani primesc carte de identitate cu valabilitate de 60 de ani, deci nu-i scoateti din spatiu prea curand, desii ...sunt parintii dvs.:console: