avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza de flotant sau domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza de flotant sau domiciliu

Am cumparat de la parinti un apartament dar in tot acest timp s-au gandit ei ca a nu a fost un lucru bun vanzarea acestuia si au incercat de multe ori sa il treaca in posesia lor .Parinti mei s-au mutat la tara si tot o data si-au schimbat si buetinul .Acum vor sa ii iau in spatiu invocand faptul ca asa trebuie pentru a nu schimba medicul de familie ,acesta fiind in oras iar buletinele parintilor mei expira.Din partea mea nu-i nici o problema sunt deacord sa ii iau in spatiu dar apoi ei pot avea si drepturi asupra acestuia?
Cu respect,Valentina.
Cel mai recent răspuns: doinacta , utilizator 20:50, 24 Aprilie 2012
Nu, adresa de domiciliu nu atesta proprietatea asupra unui imobil.
Puteti sa va dati linistita consimtamantul.
Nu, nu pot avea drepturi asupra imobilului.In spatiu se poate lua orice persoana cu acordul proprietarului.
Medicul de familie si-l pot pastra, cum au facut-o de altfel si pana acum desi au avut domiciliul la tara, acolo unde s-au mutat.
Daca ziceti ca buletinele lor expira, inteleg ca nu e vorba de viza de flotant ci ca vor sa le faceti buletin pe adresa dvs, la dvs vor avea domiciliu. Sa-i luati in spatiu, presupune si ca le permiteti sa locuiasca cu dvs. Valabilitatea unui buletin e de minim 10 ani.
Daca vin in vizita si nu mai pleaca, aveti nevoie de un ordin de evacuare.
Sa-si schimbe buletinul pe adresa de la tara ( sa aiba acolo domiciliul) si le faceti viza de flotant din 3 in 3 luni ( drept de resedinta pe perioada scurta).
Resedinta se acorda si pe termenul de 1 an, acesta este maximul, dar nu sunt sigur ca la medic ii poate pastra in evidenta doar daca au resedinta la dvs.trebuie intrebat medicul. Daca ii primeste medicul e mai bine cum spune d.na gi_jane2, le faceti viza de resedinta la dvs. din an in an. Probabil ca regreta ca v-au dat apartamentul si se gandesc cum sa si-l ia inapoi dar sa nu va supere in acelasi timp. Daca sunt trecuti de 55 de ani primesc carte de identitate cu valabilitate de 60 de ani, deci nu-i scoateti din spatiu prea curand, desii ...sunt parintii dvs.:console:
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cu stima ,Valentina.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu GEORGIANA ZAMTA GEORGIANA ZAMTA Buna ziua m-am cununat cu sotul meu si acum am ramas fara buletin. Stăm în casă soacrei mele ea fiind proprietara si nu vrea sa ma ia in spatiu pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a fratelui si viza de resedinta la un imobil mostenit (succesiune nedezbatuta) cyan cyan detin o proprietate imobiliara in orasul natal. in momentul de fata nu locuieste nimeni acolo ptr ca ambii parinti au decedat iar fratele meu locuieste de ... (vezi toată discuția)