avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act identitate expirat, lipsa domiciliu pentru ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act identitate expirat, lipsa domiciliu pentru reinnoire

salut,din nou.
am un prieten caruia i-a expirat actul de identitate si penrtu a i se elibera alt document se confrunta cu urmatoarea situatie:
-titularul actului de identitate locuieste cu chirie(fara acte notariale,etc.)intr-o alta localitate fata de cea de bastina
-parintii locuiesc in insula mare a brailei,intr-o colonie, unde nu au nici o proprietate deci nu pot prezenta un act de proprietate in baza caruia il poate lua iu spatiu.
-la prima eliberare a actului de identitate,un frate al unuia dintre parinti, care avea o proprietate in alt oras,a inteles situatia si ,la luat in spatiu pentru a i se putea elibera actul de identitate. intre timp acest frate a trecut la cele vesnice,proprietatea a fost vanduta,etc.
acum intreb,daca nu poate prezenta un act de proprietae sau de primire in spatiu care este varianta legala pentru a i se elibera actul de identitate?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:32, 1 Februarie 2013
Daca nu gaseste pe nimeni sa isi dea consimtamantul asa cum a facut-o primul proprietar, poate solicita o carte de identitate provizorie cu mentiunea lipsa dovada adresa de domiciliu de la Serviciul de Evidenta de unde i-a fost eliberata cartea de identitate expirata, insa va avea valabilitate de maxim un an.

Intrebati-l daca parintii au carte de identitate - nu aveau nevoie de act de proprietate, le ajungea o adeverinta de la primaria de care apartin ca figureaza inscrisi in Registrul Agricol. In acest caz dumnealor si-ar putea da consimtamantul la Evidenta Persoanelor pentru stabilirea domiciliului prietenului dvs. la aceeasi adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - nu pot sa imi fac ci pentru ca niciunul dintre parinti nu vrea sa isi dea acordul pentru primirea in spatiu laurateodora laurateodora Am 18 ani,parintii mei nu au fost casatoriti niciodata,acum sunt separati,eu sunt in custodia mamei din anul 1995.In situatia actuala locuiesc la mama intr-un ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu bw52110 bw52110 buna seara! fratele meu major(35 ani) locuia impreuna cu parintii in domiciliul acestora,intre timp s-a casatorit,parintii nu si-au dat acordul cu privire la ... (vezi toată discuția)