Pe data de 20.10.2016 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera in timp ce eu ma deplasam cu masina de la servici spre casa. Odata oprit mi-a verficat actele + pasagerii (deoarece veneam de la munca aveam si 4 colegi de munca in masina , toti cu legitimatii care faceau dovada ca lucram la aceeasi firma). Acestia neluand in considerare acest aspect m-au sanctionat conform legii, zic ei , cu o amenda contraventionala + retinerea numerelor si a certificatului de imnatriculare pe o perioada de 30 zile , facand referire la art.55 al.3 din legea 38/2003.
Intrebarea mea este daca e corect sa imi retina numerele + certificatul ....art respectiv prevede doar o amenda de la 1000-5000 lei....daca u au dreptul sa-mi retina numerele si certificatul , ce asa putea face sa le recupar ....
mi s-a promis o grila de salarizare si a trecut un an de atunci si am ramas tot la salariul ala , mi s-a promis echipament de lucru si protecetie , conditii optime pentru desfasurarea activitatii ....si faptul ca nu mai pot sa onorez preavizu de 20 de zile ...
Buna ziua!
De curand am redactat o cerere de demisie in baza art.81 al.8 din Codul Muncii, pe care am transmis-o angajatorului ,aceasta fiind inregistrata la registratura unitatii . dar in urma analizarii acesteia de catre angajator , acesta nu vrea sa accepte acea demisie deoarece , zice el , ca nu se poate demisiona invocand acest articol . acesta din urma spune ca daca nu-mi respect termenu de 20 de zile prevazute in contractul individual de munca recutge la desfacerea contractului de munca cu litera " I " .
Intrebarea mea este ... Daca poate sa-mi desfaca CIV pe cale disciplinara , demisia urmand sa isi faca efectul incepand cu data de 01.06.2015.
In 3 ani de cand lucrez pentru ei nu am avut nici o abatere disciplinara , concedii medicale ,etc.