mi s-a promis o grila de salarizare si a trecut un an de atunci si am ramas tot la salariul ala , ....., faptul ca nu mai pot sa onorez preavizu de 20 de zile ...
Aceste lucruri nu constituie motive de a demisiona fara preaviz.
mi s-a promis echipament de lucru si protecetie , conditii optime pentru desfasurarea activitatii
Este probabil singurul aspect care poate determina pe salariat sa demisioneze fara preaviz.
art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
...
Art. 175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
...
Art.177 C.mun.
(1) În cadrul propriilor responsabilităţi angajatorul va lua măsurile necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor, inclusiv pentru activităţile de prevenire a riscurilor profesionale, de informare şi pregătire, precum şi pentru punerea în aplicare a organizării protecţiei muncii şi mijloacelor necesare acesteia.
....
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral,
fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Asadar,
fiind vorba despre o demisie fara preaviz, c.i.m. inceteaza la data stipulat de dvs in cerere, nefiind necesar ca demisia dvs sa fie aprobata de catre angajator.