Administrarea unui site personal (prin adaugarea si promovarea articolelor periodic) din care se obtin venituri din publicitatea plasata pe site-ul respectiv.
Rog ajutor si indrumare.
1. Pentru o persoana fizica care detine un site, actualizat in permanenta cu continut personal (articole, retete, etc), pe care plaseaza publicitate platita din strainatate si doreste sa desfasoare activitatea sub o forma de inregistrare fiscala, cu ce cod CAEN poate inregistra un PFA incat sa aiba dreptul de a plasa acea publicitate in continuare? 2. Cum se impoziteaza acest tip de venituri, la ce categorie de venit pot fi incadrate si care sunt taxele si impozitele ce vor trebui achitate?
Multumesc!
Buna dimineata!
In declaratia unica de venit, la categoria "alte venituri", atunci cand veniturile sunt din strainatate (reclame publicitare), in cazul depasirii plafonului de 12, respectiv, 24 salarii, pe langa impozit si asigurare de sanatate, se mai plateste si CAS sau nu?
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu o lamurire?
Stiu ca direct la sursa ar trebui, dar pana ajung acolo, incerc totusi si aici.
La ce ajuta ancheta sociala (ceruta de avocat) in cazul unui dosar penal pentru alcool la volan?
Multumesc!
Am contactat ITM judetean si am dat de urma cartii de munca. E in una dintre arhivele din judet si urmeaza sa o ridic. Multumesc frumos! M-a ajutat mult sfatul dvs. Ramane doar sa ma lamuresc la partea cu contractele pe drept de autor, daca trebuie sa fac ceva.
Multumesc!
Nu stie unde sunt. Dar o sa intreb din nou si daca nu se gaseste nicaieri pot urma pasii de mai sus, da?
Si inca ceva, daca se poate, va rog.Daca dupa 2011 am lucrat cu contract pe drept de autor, 5 ani la o firma, 5 la alta, acum 2 la alta, trebuie sa adun adeverintele de la toti?
Pentru cele dupa 2011 vad ca e operat online, insa cand faci un dosar de pensie, ce pui acolo? Scoti online, te verifica ei sau trebuie adeverinte?
Buna ziua!
Am lucrat la o firma ce-si avea sediul in alta localitate fata de localitatea unde imi desfasuram activitatea, intre anii 1997-2004, intrand apoi in concediu de maternitate pentru primul copil, apoi pentru al doilea. Intre timp firma si-a inchis punctul de lucru din localitatea mea, insa in localitatea in care este sediul, ea functioneaza si acum. Din nestiinta, comoditate, nu am mers sa ridic Cartea de munca. Nu stiu intre timp ce s-a intamplat cu ea. Care sunt pasii prin care imi pot recupera Cartea de munca sau ce ar trebui sa fac eu acum pentru a avea dovada vechimii pentru acei ani? Va multumesc!
PS. Din ce citesc in alte mesaje si raspunsuri, cel mai simplu imi pot reconstitui vechimea in munca pentru acei ani, dand anunt in Monitorul Oficial, cum ca am pierdut cartea de munca, apoi cu copia anuntului, cartea de identitate si cerere, sa ma prezint la angajatorul care mi-a facut cartea de munca, sa imi elibereze adeverinte cu dovada vechimii in munca, pentru acei ani.
Gresesc? Sau sunt corecti pasii?