Buna ziua!
Am lucrat la o firma ce-si avea sediul in alta localitate fata de localitatea unde imi desfasuram activitatea, intre anii 1997-2004, intrand apoi in concediu de maternitate pentru primul copil, apoi pentru al doilea. Intre timp firma si-a inchis punctul de lucru din localitatea mea, insa in localitatea in care este sediul, ea functioneaza si acum. Din nestiinta, comoditate, nu am mers sa ridic Cartea de munca. Nu stiu intre timp ce s-a intamplat cu ea. Care sunt pasii prin care imi pot recupera Cartea de munca sau ce ar trebui sa fac eu acum pentru a avea dovada vechimii pentru acei ani? Va multumesc!
PS. Din ce citesc in alte mesaje si raspunsuri, cel mai simplu imi pot reconstitui vechimea in munca pentru acei ani, dand anunt in Monitorul Oficial, cum ca am pierdut cartea de munca, apoi cu copia anuntului, cartea de identitate si cerere, sa ma prezint la angajatorul care mi-a facut cartea de munca, sa imi elibereze adeverinte cu dovada vechimii in munca, pentru acei ani.
Gresesc? Sau sunt corecti pasii?
Multumesc!
Nu stie unde sunt. Dar o sa intreb din nou si daca nu se gaseste nicaieri pot urma pasii de mai sus, da?
Si inca ceva, daca se poate, va rog.Daca dupa 2011 am lucrat cu contract pe drept de autor, 5 ani la o firma, 5 la alta, acum 2 la alta, trebuie sa adun adeverintele de la toti?
Pentru cele dupa 2011 vad ca e operat online, insa cand faci un dosar de pensie, ce pui acolo? Scoti online, te verifica ei sau trebuie adeverinte?
Contractele de drepturi de autor nu va confera vechime in munca ... verificati la Casa de pensii daca figurati pe stagiu de cotizare in acele perioade in care ati avut astfel de contracte.
Carte de munca
aniela27
situatia e un pic mai complicata. cam de 2 ani lucrez in acelasi domeniu, dar la firme diferite. nu cunosc exact situatiile, dar banuiesc ca din diferite ... (vezi toată discuția)