avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna seara!
Problema mea este urmatoarea: Lucrez de aprox. 3 ani la o firma de constructii, firma care a declarat falimentul anul trecut. Activitatea desfasurata este "la negru" intrucat nu am carte de munca si nici contract individual de munca.
Cand i am spus patronului ca nu mai doresc sa lucrez, fara carte de munca, acesta mi a spus ca e de acord si va plati costurile cartii de munca.
Intrebarea mea este: Daca firma a dat faliment ce sa fac cu cartea de munca? E bine totusi sa o elibereze? Cine imi trece in carte vechimea avuta in cadrul firmei?
Cel mai recent răspuns: MANUELA CHIOREAN , Consultant resurse umane 20:59, 8 Ianuarie 2010
daca ati semnat stat de plata, vechimea poate fi reconstituita dupa acesta sau dupa documentele trimise sporadic la ITM, Somaj, Cas...
Nu am semnat stat de plata. Pana la urma daca nu pot trece vechimea avuta mai are rost sa solicit cartea? Ma indoiesc ca a trimis ceva documente catre ITM, CAS....
Mi a spus ca va plati pentru eliberarea ei, dar daca ma hotorasc sa plec, ce se va intampla cu cartea?
Dacă nu aţi semnat state de plată sau un contract individual de muncă în perioada lucrată la firma respectivă, vechimea nu se mai poate reconstitui şi acorda ulterior, deoarece toate elementele salariilor stabilite şi acordate legal de angajatori trebuie să se regăsească şi în documente justificative, în înregistrările contabile ale lunilor respective, la firmă.
Pentru a avea o certitudine în acest sens, puteţi solicita:
- la Inspectoratul teritorial de muncă - informaţii cu privire la o eventuală înregistrare a unui contract de muncă pe numele dvs.
- la Casa de pensii din judeţul unde locuiti o adeverinţă de stagiu de cotizare, din care va rezulta dacă aveţi sau nu vechime pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca!!!! laryssa laryssa Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)
Carte de munca.. ursu.mihai ursu.mihai Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici. Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)