avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA!!!!

Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca sa-i fie trecuti si cei trei ani lucrati acolo. El specifica ca desii nu ii facuse carte de munca angajatorul platea toate contributiile la stat ( inclusiv CAS-ul). Se mai poate face ceva? Poate o adeverinta de vechime ?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 23 Iunie 2008
Daca ii platea contributiile se presupune ca avea un contract de munca incheiat si inregistrat la ITM.
Salariatul poate merge cu contractul de munca respectiv si cu decizia deincetare a acelui contract la ITM si sa solicite inregistrarea in cartea de munca.
Si o adeverinta ar fi buna, dar, daca firma a dat faliment, cu toate ca trebuie sa pastreze statele si declaratiile aferente, va fi ceva mai greu de gasit...
Un rand de state de plata trebuie sa fie si la ITM, deci se poate reconstitui vechimea.
Important e ca persoana sa fie pe statele respective in perioada in care a lucrat la firma care a dat faliment.
Firmele care dau faliment trebuie sa depuna actele de personal la ITM, daca sunt cu capital privat, sau la arhivele nationale, daca sunt cu capital de stat.
Cam greu sa i se elibereze o adeverinta de vechime daca are carnet de munca.
Trebuie sa mearga la ITM si sa vada la ce inspector era firma respectiva. Dupa ce afla acest lucru sa ia legatura cu inspectorul respectiv sa-i treaca in carnetul de munca acea perioada.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca Alexandru matei Alexandru matei Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Lucrez de aprox. 3 ani la o firma de constructii, firma care a declarat falimentul anul trecut. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca de catre itm Gimman Gimman Buna ziua, Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM. Cind persoana din firma care se ... (vezi toată discuția)