Ref Declaratia unica, in cazul unui cabinet avocat, acesta nu plateste CAS in sistemul public de pensii. Inteleg ca exista o bifa in declaratie asigurat in alt sistem.
Va rog, unde este aceasta bifa?
multumesc
Multumesc de raspuns!
In aceste conditii, ma inregistrez in OSS, pentru livrarea catre persoane fizice si aplic TVA 27% pentru aceste facturi?. Apoi, intocmesc declaratia lunara 398 si achit TVA conform celor declarate?
Aceste operatiuni se mai declara in D300 sau D390?
Multumesc mult!
O societate vinde in Ungaria prin intermediul unei platforme online. Vanzarea se face atat catre persoane fizice, cat si juridice. In momentul de fata s-a depasit plafonul de 10.000 eur.
Daca societatea se inregistreaza in sistemul OSS, vanzarea catre persoane fizice se va face cu TVA Ungaria 27%, iar vanzarea catre persoane juridice identificate in VIES se va face cu taxare inversa cu cota TVA 19%
Multumesc
As vrea sa stiu, va rog, daca exista posbilitatea obtinerii autorizatiei de constructie pentru o cladire contruita in anii 1945.
Cladirea se afla in judetul Ilfov si este o constructie de caramida solida, inalta,in stil german. A avut rolul de grajd de vite.
Terenul pe care este cladirea are cadastru, iar in cuprinsul acestuia este mentionat ca, cladirea este fara autorizatie de constructie.
Sunt PFA, am depus declaratiile definitive anuale la termen, dar nu am depus declaratiile estimative.
PFA-ul este inregistrat din 2011, cand a fost inregistrata si prima declaratie estimativa. Pe baza acestiea, in anii urmatorii ANAF-ul a tot emis decizii de impunere cu sume de plata, in conditiile in care in 2013 si 2014 veniturile au fost 0.
La data curenta, am deciziile de impunere pentru anii 2013-2014 cu sume pe 0, asa cum este corect, dar in evidenta ANAF am debit si penalitati neachitate.
Ce pot face mai departe? Cum pot solicita reglarea la ANAF? Daca este acceptata solicitarea, cu ce data se vor anula penalitatile (sigur, daca se vor anula)?
multumesc