avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - nedepunere declaratii estimative
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - nedepunere declaratii estimative

Sunt PFA, am depus declaratiile definitive anuale la termen, dar nu am depus declaratiile estimative.
PFA-ul este inregistrat din 2011, cand a fost inregistrata si prima declaratie estimativa. Pe baza acestiea, in anii urmatorii ANAF-ul a tot emis decizii de impunere cu sume de plata, in conditiile in care in 2013 si 2014 veniturile au fost 0.
La data curenta, am deciziile de impunere pentru anii 2013-2014 cu sume pe 0, asa cum este corect, dar in evidenta ANAF am debit si penalitati neachitate.
Ce pot face mai departe? Cum pot solicita reglarea la ANAF? Daca este acceptata solicitarea, cu ce data se vor anula penalitatile (sigur, daca se vor anula)?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
lizcri, utilizator
Cel mai recent răspuns: lizcri , utilizator 16:55, 16 Iunie 2015
Penalitatile trebuie achitate. Debitele nu.
Imi pueti spune de ce trebuie achitate penalitatile, va rog? Practic, daca nu avem debite - la ce sunt calculate penalitatile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de regularizare andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal pentru activitate de traducere si interpretare din Septembrie 2013. Conform deciziei de impunere pe respectivul an mi-am platit ... (vezi toată discuția)
Declarația unica an 2018 venit estimat 1 leu alkasalarizare alkasalarizare Buna seara, am avut o decl unica an 2018 venit estimat 1 leu. In an 2019 am uitat sa depun decl privind venitul estimat 0. In 05.2023 s-a emis decizie din ... (vezi toată discuția)
Plata de impozit Selyan Selyan Buna ziua, Am realizat ca PFA un venit in 2012 si dupa am suspendat activitatea pentru perioada de concediu de maternitate. Intre timp a primit decizie de ... (vezi toată discuția)