avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata de impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata de impozit

Buna ziua,
Am realizat ca PFA un venit in 2012 si dupa am suspendat activitatea pentru perioada de concediu de maternitate. Intre timp a primit decizie de impunerea pentru anul 2013.
Am platit tot.Am fost la ANAF sa inchie PFA-ul si mi-au zis ca trebuie sa platesc pentru anul 2012 si pentru primul trimestru de 2014 pentru ca nu am declarat nimic.
Sunt angajat la o firma si nu am realizat niciun venit in 2013 si nu am depus declaratie 220 de venit estimativ.
Mersi pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 17:28, 17 Mai 2014
Chestiuni de acest gen se pot clarifica numai si numai cu cei de la ANAF...eventualele abuzuri se pot solutiona numai in instanta
Daca activitatea nu a fost suspendata la Registrul Comertului, ANAF v-a calculat CAS si CASS la valorile minime de plata (indiferent de venituri) pentru acele perioade. Din pacate va trebui sa platiti cu tot cu penalitati ca sa puteti inchide PFA-ul, sa scapati. Varianta de scapare de ANAF pentru cei mici nu exista. Numai pentru aia mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata si declarative pfa luputiti luputiti Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA, fara TVA si fara norma, in idea ca daca lucrez o perioda de timp, sa platesc impozit pe ce am realizat. Sint ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)