Buna ziua,
Anul trecut am infiintat un PFA, fara TVA si fara norma, in idea ca daca lucrez o perioda de timp, sa platesc impozit pe ce am realizat. Sint pensionar de trei ani.
Astazi am primit de la ANAF un titlu executoriu pentru impozit pe venituri independente.
De la infiintarea PFA si pina in prezent nu am avut nici o activitate.
Cind am inregistrat firma la ANAF m-au pus sa ESTIMEZ niste venituri ( formulare 220 si 260 - au aceleasi valori )
Suma de plata este destul de mare, si am impresia ca este vorba de doar un trimestru.
Va rog sa-mi spuneti daca este vreo solutie sa scap din situatia asta.
Multumesc .
Ar fi trebuit sa depuneti pana in data de 25 mai 2013, declaratia 200 pentru veniturile si cheltuielile realizate efectiv in anul 2012.
In baza venitului estimat declarat cu declaratia 220 pentru anul 2012, aveati obligatia platilor anticipate.
Cred ca puteti rezolva situatia prin depunerea declaratiei 200. S-ar putea sa fiti amendat, insa nu neaparat.
Declaratia 220
Oxigen
Am un PFA deschis in toamna trecuta ca Auditor Energetic pentru Cladiri(profesie liberala). In declaratia 220 completata atunci pe anul 2011 am estimat un ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.