avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii de plata si declarative PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii de plata si declarative PFA

Buna ziua,
Anul trecut am infiintat un PFA, fara TVA si fara norma, in idea ca daca lucrez o perioda de timp, sa platesc impozit pe ce am realizat. Sint pensionar de trei ani.
Astazi am primit de la ANAF un titlu executoriu pentru impozit pe venituri independente.
De la infiintarea PFA si pina in prezent nu am avut nici o activitate.
Cind am inregistrat firma la ANAF m-au pus sa ESTIMEZ niste venituri ( formulare 220 si 260 - au aceleasi valori )
Suma de plata este destul de mare, si am impresia ca este vorba de doar un trimestru.
Va rog sa-mi spuneti daca este vreo solutie sa scap din situatia asta.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: luputiti , utilizator 17:51, 6 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Ar fi trebuit sa depuneti pana in data de 25 mai 2013, declaratia 200 pentru veniturile si cheltuielile realizate efectiv in anul 2012.
In baza venitului estimat declarat cu declaratia 220 pentru anul 2012, aveati obligatia platilor anticipate.
Cred ca puteti rezolva situatia prin depunerea declaratiei 200. S-ar putea sa fiti amendat, insa nu neaparat.

Numai bine
Va multumesc mult.Sper sa reusesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220 - pfa norma de venit ipi ipi Declaratia 220 trebuie oare depusa pt. un PFA infiintat in 2010? (vezi toată discuția)
Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 Oxigen Oxigen Am un PFA deschis in toamna trecuta ca Auditor Energetic pentru Cladiri(profesie liberala). In declaratia 220 completata atunci pe anul 2011 am estimat un ... (vezi toată discuția)