Bunica (65 de ani) unui prieten a fost internata in spital pentru diverse probleme: hepatita, probleme cardiace ( nu pentru operatie ci doar pentru a fi pusa sub supraveghere si pentru ca nu se putea descurca singura). In decurs de o saptamana situatia s-a agravat astfel incat ea a ajuns la reanimare (probleme ale cailor respiratorii acutizate, plus insuficienta renala.. acum respira cu aparate, iar rinichii nu ii functioneaza) . La auzul acestei vesti surprinzatoare si deranjante deoarece nu are nimic de-aface cu motivul internarii, prietenul meu a trimis un e-mail de plangere la spital pentru ca nu isi fac treaba si doreste raspunsuri (adresa pentru reclamatii este o adresa de gmail.. cam ciudat institutie publica gmail, am trait sa o aud si pe asta )
Mama prietenului meu lucreaza ca asistenta in acel spital, pe alte sectii. In urma acestui mail primit ea a fost chemata de catre "conducere" pentru a da raspunsuri, a fost hartuita si intimidata, i s-a spus ca in urma acelui email s-a autosesizat procuratura ( .. ce treaba are asta cu un gmail), i s-a spus ca prietenul meu trimite mesaje zilnic, locul ei de munca este pus in pericol.. etc etc (bineinteles totul la intimidare pentru a nu continua)
Ce este de facut, in primul rand fata de aceasta hartuire. Prietenul meu a depus plangerea, este persoana majora cu facultate terminata, angajat. De unde acest drept de a ameninta pe mama lui, ce legatura are dansa cu acest lucru?
In al doilea rand cum se procedeaza pentru o reclamatie pentru starea de sanatate a bunicii lui? trebuiesc date clare, analize , fisa de internare si toate acestea.
Desigur primul pas va fi sa isi ia un avocat. Multumesc
Pentru ca nu lucrez deloc asa cum scrie in contract, nu beneficiez de anumite sporuri si alte lucruri, nu am pauza cele 12 ore in care lucrez in continuu la calculator si multe altele.
Mi se pare normal ca acel contract sa reflecte modul in care lucrez nu? adica la cum lucrez eu sa fie trecut in contract exact asa, ca lucrez in ture de cate 12 ore, 3 pe saptamana. Am rasfoit si eu codul muncii si am vazut ca sunt neconcordante cu concediul , ilegalitati cu lucratul la calculator timp de 12 ore fara pauza si multe altele
Lucrez in domeniul IT, network administrator pe timp de noapte. Programul meu de lucru este : 3 ture de cate 12 ore pe saptamana (intervalul orar al unei ture este 19:30 - 07:30)
In contractul de munca figurez ca Tehnician echipamente de calcul, cu programul clasic L-V 09:00- 18:00 ( cu o ora pauza).
As dori sa stiu cam ce se poate face si daca as putea sa dau in judecata angajatorul.