avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema contract

Buna ziua,

Lucrez in domeniul IT, network administrator pe timp de noapte. Programul meu de lucru este : 3 ture de cate 12 ore pe saptamana (intervalul orar al unei ture este 19:30 - 07:30)

In contractul de munca figurez ca Tehnician echipamente de calcul, cu programul clasic L-V 09:00- 18:00 ( cu o ora pauza).

As dori sa stiu cam ce se poate face si daca as putea sa dau in judecata angajatorul.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 5 Iunie 2015
Pentru ce sa-l actionati in instanta?
Pentru ca nu lucrez deloc asa cum scrie in contract, nu beneficiez de anumite sporuri si alte lucruri, nu am pauza cele 12 ore in care lucrez in continuu la calculator si multe altele.

Mi se pare normal ca acel contract sa reflecte modul in care lucrez nu? adica la cum lucrez eu sa fie trecut in contract exact asa, ca lucrez in ture de cate 12 ore, 3 pe saptamana. Am rasfoit si eu codul muncii si am vazut ca sunt neconcordante cu concediul , ilegalitati cu lucratul la calculator timp de 12 ore fara pauza si multe altele
Ati sesizat ITM-ul in legatura cu aceste aspecte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru fractionat pe parcursul aceleasi zi de lucru Codrin EL Codrin EL Buna dimineata! Nu gasesc specificat nicaieri si de aceea va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare si anume: sunt angajat sofer II la un spital ... (vezi toată discuția)
Zile libere oferite pentru ture de 11.5 ore AF283 AF283 Buna ziua, Locul meu de munca presupune monitorizare 24/7 si treaba se face pe ture de 11.5 ore. Fiind de 11.5 ore, nu de 12, compania ne poate cere sa ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)