avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate nikky5p

Activitate nikky5p

Buna ziua!
Situatia este in felul urmator: Sunt in CCC iar copilul implineste 2 ani in Februarie 2019. Inainte de concediu am fost angajata la un srl si acum am contractul suspendat pe perioada CCC, asa cum este legal. Tatal nu a avut 12 luni lucrate inaintea nasterii copilului deci nu tb sa-si ia concediu o luna.
1. Daca infiintez PFA in Decembrie 2018(cu 60 de zile inainte de a face copilul 2 ani), dar estimez ca voi avea venituri sub plafon si nu voi plati CAS si CASS(ca am inteles ca nu trebuie), pot solicita stimulent de insertie?
2. Pot in acest timp sa las contractul suspendat pana la doi ani cu srl-ul si apoi daca ma inteleg cu ei sa imi dea concediu fara plata cateva luni, timp in care sa activez ca pfa si sa iau stimulent de insertie?
3. Daca la pfa declar plafonul minim si platesc toate impozitele cat este cuantumul acestora pe luna? Dar daca declar sub plafon(jumatate din plafon, sa zicem) si nu platesc CAS si CASS, cat ar trebui sa platesc impozit?
Multumesc frumos!
Daca scriu articole pe un site de stiri, si am cu ei un fel de contract online, nesemnat fizic, iar sediul lor este in Elvetia si banii pe articole ii primesc in cont, trebuie sa ma inregistrez undeva? Daca da, cum si ca ce? Cum pot declara veniturile?