In cazul in care inregistrez in actul constitutive al firmei activitate principala cod CAEN 5229 iar ca activitate secundara CAEN 4941 pot efectua activitatea de transport international de Marfa si implicit imi pot lua de la ARR toate Licentele necesare efectuarii de transport international de mf ? multumesc
Da aveti dreptate , in mod normal mi-ar fi adus un avantaj in caz de castig doar ca fratele meu detine un act de donatie pe casa parinteasca si terenul afferent facut de parintii mei prın anul 1996 pentru a facılıta obtınerea unuı credıt de la banca ın acea vreme , caruıa eu nu ı am acordat vreo ımportanta si de care el s-a folosit acum in instanta , iar in caz de castig ar fi fost castigul lui , pe cata vreme in caz de pierdere , pierdem impreuna .
Eu nu locuiesc in tara, insa administrez o firma cu sediul in Ro si mi e teama sa nu se lege partea executorie de acest lucru.
situatia noastra chiar e complicate asa cum spuneam la inceput ...casa si terenul de la tara sunt ınca pe numele bunicii paterne decedata din 1993, nu s-a facut nici o succesiune dupa decesul acesteia si tatal meu decedat in 2012 mai are o sora inca in viata. Chiar daca acolo este casa parintilor mei , construita de ei ulterior pe terenul cumparat de bunicul patern , legal, cred ca succesiunea ar trebui facuta intre noi ( eu si fratele meu ) si matusa paterna.
Pe de alta parte nu inteleg cum s-a putut face un act de donatie de catre parintii mei ptr un bun ptr care nu au avut titlu de proprietate la acea vreme, si care este valabilitatea acestui act de donatie ?
referitor la terenul de recuperat, bunicul patern in anul 1962 printr un Angajament incheiat intre el si vanzator a achizitionat casa + loc de casa in suprafata de 4896mp, In urma colectivizarii din cei 4896 mp li s-a luat 1224 mp, teren pe care l-au ocupat abuziv vecinii si ptr care ulterior revolutiei au si obtinut Titlu de proprietate de la Primarie , nu stim in ce baza. Vecinii au motivat in instanta ca diferenta de 1224 mp le-a fost vanduta de bunicul patern, fara insa a prezenta vreo Dovada sau vreun Act de vanzare cumparare. Diferenta aceea de teren nu a fost NİCİODATA instrainata sau vanduta de catre bunicul patern sau altcineva din familie, in urma colectivizarii li s-a luat din teren ptr faptul ca era prea mare .
Nu inteleg cum o institutie din Ro cum este primaria din localitate poate elibera un Act de proprietate fara a avea un act doveditor pentru acel teren ! Si nu inteleg cum poate o instanta sa conteste ANGAJAMENTUL facut de bunicul meu cu vanzatorul ptr a achizitiona casa si terenul si sa dea castig de cauza celui care nu are dovada obtınerii Titlului de proprietate pe acel teren !
Complicat ....Poate ma jutati dvs cu niste raspunsuri .
Buna ziua,
situatia mea e un pic mai complicate de aceea va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturile dvs.
Dupa decesul tatalui nostru, fratele meu a deschis actiune in instanta ptr a recupera o parte din terenul afferent casei de locuit care se afla in posesia vecinilor de la inceputul colectivizarii.
Actiunea in judecata insa a facut o in nume personal dar si in numele meu, fara sa aiba de la mine vreo confimare sau delegatie scrisa in acest sens . Acum am aflat ca s-a pronuntat sentinta definitive in noiembrie 2015 si ca avem de platit daune si cheltuieli de judecata. Doresc sa va intreb, fratele meu poate initia asa o actiune fara a avea vreun accord scris din partea mea ? Eu locuiesc in afara tarii, pe perioada acestui process nu m-am aflat in tara , nu m-am prezentat si nu am delegat pe nimeni sa ma reprezinte. Toate citatiile precum si Hotararea au venit la domiciliul fratelui meu. Ce pot face sa ies din aceasta situatie ? eu nu sunt de accord sa platesc ın urma cestei hotarari si am inteles ca deja este ajunsa la executori. eu locuiesc in afara tarii insa am si cetatenie romana si domiciliu in Ro. astept cu deosebit interes raspunsurile dvs. multumesc
in conditiile in care nu au baza legala pentru a suspenda alocatia , pot face vreun demers pentru a recupera banii copilului ? sau ma lupt cu morile de vant si mai bine nu -I actionez in instanta ? ei nici macar nu au comunicat motivul pentru care se suspenda alocatia
Am intrebat la ANPIS si doamnele de acolo mi-au spus ca nefiind inregistrat in invatamantul romanesc nu are dreptul la alocatie. Concluzia la care am ajuns eu ar fi ca , desi legea nu specifica in vreun fel acest lucru, copilul nu primeste alocatie daca nu frecventeaza vreo scoala in Ro.
in conditiile in care nu m-au anuntat in vreun fel suspendarea alocatiei - deci eu nu am avut cunostinta ca nu mai primesc aceasta suma - platesc retroactive doar 12 luni ? copilului meu I s-a suspendat acest drept ca urmare a faptului ca nu a mers la scoala in RO?
Buna ziua, va multumesc pentru mesaj ! sa inteleg ca pot face demersurile pentru a recupera retroactive alocatia ? se va plati retroactive pe toata aceasta perioada?
Repet , copilul are 16 ani si este elev la o scoala in afara Romaniei si am inteles din diverse pareri ca in conditiile in care copilul nu a fost si nu este inregistrat la o scoala di Ro nu are dreptul de a primi alocatia. El invata in afara Ro de la varsta de 7 ani din anul 2006. Sincer, as avea nevoie de o parere sigura asa incat sa stiu daca fac vreun demers sau nu . Va multumesc mult !
Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele:
fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care era transferata intr-un cont bancar pana in 2006 ; nu am mai verificat contul din anul 2006 pe motivul ca am dorit strangerea acestei sume pana la varsta majoratului insa am aflat de curand ca alocatia a fost suspendata din acel moment fara a fi instiintati in vreun fel. Copilul meu este elev la o scoala in afara Ro dar are cetatenie romana si domiciliul in Ro. Spuneti-mi va rog , fiind elev la o scoala in afara Ro nu mai beneficiaza de alocatie ? Alocatia se poate suspenda pur si simplu fara a trimite vreo instiintare in acest sens cu motivele suspendarii ? cf legii 61/ 1993 totii copiii cu varsta intre 0-18 ani beneficiaza de alocatia de stat. exista vreo norma care sa suspende acest drept copilului minor ? multumesc
Buna ziua, doresc sa va intreb urmatorul lucru: bunicul patern a cumparat in anul 1965 teren intravilan 4.896 mp si casa de locuit. primaria comunei ne-a adus la cunostinta in urma masuratorilor efectuate ca detinem o suprafata de 35 ari, drept urmare s-a emis Titlul de proprietar - ın numele bunicii paterne care la acel moment era in viata , doar pentru suprafata de 35 ari. Restul terenului 15 ari a fost inclus in Titlul de proprietate al vecinului , acesta neavand nici o dovada si nici un document care sa ateşte ca acel teren ii apartine. Tatal meu - dupa decesul bunicii ın anii 90 a obtinut de la primarie o adeverinta din care reiese suma totala a terenului de 50 ari. A sesizat Primaria comunei in vederea intregirii terenului inşa toate demersurile au fost in zadar. Dupa 2 ani de la decesul tatalui, noi mostenitorii am intentat proces pentru recuperarea / reintregirea terenului cumparat de bunicul nostru in anul 1965. Doresc sa va intreb , oare avem vreo sansa de a ne recupera terenul in istanta ? Mentionez ca cei 15 ari care fac obiectul discutiei se afla in folosinta vecinului care are si un Titlu de proprietate pe el inşa nu are nici un document care sa probeze provenienta lui - Primaria i-a emiş Titlul nejustificat. Noi, reclamantii nu avem acest teren inclus in Titlu de proprietate, inşa avem Contractul de vanzare - cumparare incheiat intre bunicul nostru si vanzator in anul 1965. Va multumesc 1