avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SUSPENDARE ALOCATIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SUSPENDARE ALOCATIE

Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele:
fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care era transferata intr-un cont bancar pana in 2006 ; nu am mai verificat contul din anul 2006 pe motivul ca am dorit strangerea acestei sume pana la varsta majoratului insa am aflat de curand ca alocatia a fost suspendata din acel moment fara a fi instiintati in vreun fel. Copilul meu este elev la o scoala in afara Ro dar are cetatenie romana si domiciliul in Ro. Spuneti-mi va rog , fiind elev la o scoala in afara Ro nu mai beneficiaza de alocatie ? Alocatia se poate suspenda pur si simplu fara a trimite vreo instiintare in acest sens cu motivele suspendarii ? cf legii 61/ 1993 totii copiii cu varsta intre 0-18 ani beneficiaza de alocatia de stat. exista vreo norma care sa suspende acest drept copilului minor ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ancuța Tempe , utilizator 08:19, 29 Mai 2018
Beneficiaza pana la varsta de 18 ani de alocatia de stat pentru copil.
Buna ziua, va multumesc pentru mesaj ! sa inteleg ca pot face demersurile pentru a recupera retroactive alocatia ? se va plati retroactive pe toata aceasta perioada?
Repet , copilul are 16 ani si este elev la o scoala in afara Romaniei si am inteles din diverse pareri ca in conditiile in care copilul nu a fost si nu este inregistrat la o scoala di Ro nu are dreptul de a primi alocatia. El invata in afara Ro de la varsta de 7 ani din anul 2006. Sincer, as avea nevoie de o parere sigura asa incat sa stiu daca fac vreun demers sau nu . Va multumesc mult !
Maxim 12 luni puteti primi retroactiv.
in conditiile in care nu m-au anuntat in vreun fel suspendarea alocatiei - deci eu nu am avut cunostinta ca nu mai primesc aceasta suma - platesc retroactive doar 12 luni ? copilului meu I s-a suspendat acest drept ca urmare a faptului ca nu a mers la scoala in RO?
Cel mai bine intrebati la ANPIS, adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copil de la scoala speciala David009 David009 Buna, as dori sa va intreb daca o fetita nevezatoare, in varsta de 19 ani, in prezent, are dreptul la alocatie. A inceput clasa I la varsta de 11 ani si a ... (vezi toată discuția)
Alocatia pt. un minor de 1an si 2 luni free1 free1 as vrea sa primesc si eu un raspuns la urmatoarea intrebare..am depus dosarul pt alocatia copilului in varsta de 1 an si 2 luni la primaria de care apartin.am ... (vezi toată discuția)