Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele:
fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care era transferata intr-un cont bancar pana in 2006 ; nu am mai verificat contul din anul 2006 pe motivul ca am dorit strangerea acestei sume pana la varsta majoratului insa am aflat de curand ca alocatia a fost suspendata din acel moment fara a fi instiintati in vreun fel. Copilul meu este elev la o scoala in afara Ro dar are cetatenie romana si domiciliul in Ro. Spuneti-mi va rog , fiind elev la o scoala in afara Ro nu mai beneficiaza de alocatie ? Alocatia se poate suspenda pur si simplu fara a trimite vreo instiintare in acest sens cu motivele suspendarii ? cf legii 61/ 1993 totii copiii cu varsta intre 0-18 ani beneficiaza de alocatia de stat. exista vreo norma care sa suspende acest drept copilului minor ? multumesc
Buna ziua, va multumesc pentru mesaj ! sa inteleg ca pot face demersurile pentru a recupera retroactive alocatia ? se va plati retroactive pe toata aceasta perioada?
Repet , copilul are 16 ani si este elev la o scoala in afara Romaniei si am inteles din diverse pareri ca in conditiile in care copilul nu a fost si nu este inregistrat la o scoala di Ro nu are dreptul de a primi alocatia. El invata in afara Ro de la varsta de 7 ani din anul 2006. Sincer, as avea nevoie de o parere sigura asa incat sa stiu daca fac vreun demers sau nu . Va multumesc mult !
in conditiile in care nu m-au anuntat in vreun fel suspendarea alocatiei - deci eu nu am avut cunostinta ca nu mai primesc aceasta suma - platesc retroactive doar 12 luni ? copilului meu I s-a suspendat acest drept ca urmare a faptului ca nu a mers la scoala in RO?
Alocatie de stat
laur2013
as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare.
am ... (vezi toată discuția)