avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pt. un minor de 1an si 2 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pt. un minor de 1an si 2 luni

as vrea sa primesc si eu un raspuns la urmatoarea intrebare..am depus dosarul pt alocatia copilului in varsta de 1 an si 2 luni la primaria de care apartin.am primit respinsa cererea dosarului pe motiv ca sotul are un contract in spania..cum se poate ca intr-o tara unii din bucuresti,onesti,constanta cu contracte in spania au dreptul la aceasta alocatie iar noi cei din tulcea nu?copilul e cattean roman ,tin sa mentionez ca statul spaniol nu da alocatie..ceea ce da statul spaniol este un ajutor pt familiile care nu depasesc un anumit venit pe an .si care au unul saau mai multi copii .ce pot sa fac atata timp cat cunosc cazuri din familie si din prieteni care iau aceasta alocatie??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 17 Martie 2015
Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Incercati sa aduceti din Spania un document care sa ateste faptul ca sotul dvs nu primeste alocatie de copil din Spania.
cand am depus dosarul am adus acte din spania precum ca copilul nu beneficiaza de nici un ajutor sau alocatie din aceasta tara.nu mai stiu ce sa cred si cum sa procedez .cei de la consulatul Romaniei la MADRID mi-au zis ca nu exista o lege prin care copilul meu nascut in spania dar cetatean roman sa nu aiba dreptul la locatie..stie cineva unde pot apela sa mi se faca dreptate..cei din romania cand am cerut informatii asupra acestei chestiuni mi-au vorbit ca la ultimul om..mai mult tipand decat explicand...
Legea nr.61/1993
Art. 1

(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.


O varianta ar fi sa depuneti actele prin posta cu confirmare de primire si in functie de raspunsul primit sa actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copil de la scoala speciala David009 David009 Buna, as dori sa va intreb daca o fetita nevezatoare, in varsta de 19 ani, in prezent, are dreptul la alocatie. A inceput clasa I la varsta de 11 ani si a ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat copii pana in 2 ani Bine Bine Am depus cererea pentru alocatie cu toate documentele legale .Raspunsul a fost ca nu are dreptul dat find ca sa nascut in Spania si ca Spania trebuie sa de ... (vezi toată discuția)