Am depus cererea pentru alocatie cu toate documentele legale .Raspunsul a fost ca nu are dreptul dat find ca sa nascut in Spania si ca Spania trebuie sa de alocatia.
Spunetim-mi in baza carei legi nu poate fi aprobata cererea.
Legea nr.61/1993 prevede:
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor, fara discriminare . (2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.
Pentru un raspuns mai exact va puteti adresa ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, in care sa solicitati si baza legala a refuzului :
e-mail : anps@prestatiisociale.ro
Alocatie de stat
laur2013
as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare.
am ... (vezi toată discuția)
Alocatie 18 ani
Marutu123
Buna ziua. Am implinit in luna decembrie 18 ani . In ianuarie am primit banii (banuiesc ca pe decembrie), dar in februarie n-am mai primit nici un ban. M-am ... (vezi toată discuția)