Desigur ca am platit ptr ca si in registru de impozit apar cei 18 ari de la soacra, in total fiind 34 ari ,cu cei 16 pe care ii detinem legal.Aici,in toata povestea asta ,este vorba de cele doua legi mentionate inainte si care se bat cap-in-cap ptr ca primaria a aplicat una iar cei de la curtea de conturi au aplicat-o pe cealalta....deci daca ei nu stiu exact pe care sa o aplice corect,noi sa o stim mai bine?si asa tragem noi ,oamenii de rand,toate ponoasele din cauza lor,si mai rau este ca si platim din cauza lor....asta este Romania.
eu stiu ca nu poti fii si insotitor ptr copil cu grad de handicap si in acelasi timp si in concediu de ingrijire a copilului dar poate fii oricine din familie de gr 1 insotitor ptr copil atata timp cat esti in concediu de ingrijire a copilului.Sper sa ajute informatia..
Buna seara si multumesc de raspunsul si timpul acordat iar cu plata impozitelor sunt la zi, ceea ce nu era o problema iar cu absentele copiilor nu am de asemenea nici o problema ptr ca frecventeaza zilnic scoala, doar ca ce mi s-a comunicat a fost ca detin peste 2000mp pamant si asta mi-au comunicat chiar cei de la Prestatii Sociale plus ca tot ei mi-au zis ca o sa primesc o decizie de returnare a banilor pe mai multe luni, iar alocatia imi era suspendata cu data de 1 aprilie.Atat mi-au spus si informatii mai multe nu au vrut sa imi dea.O seara placuta va doresc!!
Magda123 a scris:
buna seara...revin din nou cu o intrebare si sper sa fie utila atat ptr mine cat si ptr alte persoane din comuna in care locuiesc.Problema aceasta cu returnarea banilor am inteles ca nu o am doar eu ci foarte mult familii din comuna si de aici am senzatia ca cineva din primarie are o vina in toata situatia care acum pica pe capul nostru,iar citind putin din legile ce tin de acordarea alocatiei de sustinere si anume legea 277/2010 in care se spune ca stabilirea dreptului la alocatie si cuantumul acestuia se face prin dispozitia scrisa a primarului catre Agentia Nationala de Prestaii Sociale iar acolo mai exista o rubrica cu continutul listei bunurilor cu terenuri/cursuri de apa ce trebuiaue declarate si in care se specifica:
1.terenul intravilan sau extravilan pe care se afla locuinta de domiciliu si curtea aferenta,precum si alte terenuri in intravilan arabile sau cu potential de costructii ori vanzare cu o suprafata totala mai mare de 1000 mp in zona urbana si 2000 mp in zona rurala
2.terenuri extravilane in zona colinara,de ses si de munte cu potential productiv(exploatabile)
-familii cu 1-3 pers:1,5 ha/familie
-familii cu peste 3 persoane:2 ha/familie
Acum dupa ce am citit aceste lucruri,cred cu siguranta ca functionarul primariei sau primarul ar fii aprobat dosarele dupa punctul 2 mentionat mai sus , mentionez ca comuna noastra este de fapt chiar situat in zona de munte si probabil au considerat pe buna dreptate ca ne incadram cu siguranta la acest punct , mai ales ca functionarul ce s-a ocupat cu preluarea dosarelor a si recunoscut ca a a aplicat legea de la punctul 2 mentionat mai sus,dar tot acest functionar a mai zis ca de fapt cei de la curtea de conturi au aplicat de fapt legea de la punctul 1 in care se specifica sa nu se depaseasca 2000mp in zona rurala , aceasta fiind de fapt acum cauza problemei mele care arata clar ca depasesc 2000mp de pamant.SI acum stau si ma intreb cine a gresit in tot acest haos in care trebuie sa returnam multi bani, din moment ce in dosarul meu erau specificati clar cei 34 de ari de care v-am mai vorbit si inainte,ceea ce arata clar ca nu am savarsit nici un fel de infractiune din cele declarate in dosar,mai ales ca cei din primarie au si verificat dosarele depuse de toate familiile din comuna si tot ei au trimis dispozitii catre Agentia Nationala de Prestatii Sociale si chiar au fost atat de orbi de nu au vazut nimic,sau poate chiar nu au habar ce legi se aplica.Daca cei de la primarie nu au stiut dupa ce lege se aproba dosarele,nu tot ei ar fii trebuit sa suporte si consecintele mai ales ca multe familii am ajuns in aceasta situatie grava de a returna banii.Ce sfat imi mai puteti da si in legatura cu cele mentionate pana acum,deoarece incerc sa caut mai multe variante ptr a imi rezolva problema pana cand nu voi primi decizia de returnare a banilor.Va multumesc !
Multumesc frumos ptr raspuns ,iar din cate am inteles am sanse sa atac acel act administrativ doar cu actele legale ptr pamantul pe care il detin legal in prezent ,cu toate ca soacra a trecut pe pozitia noastra cei 18 ari de pamant?Si ca sa inteleg mai bine, caci nu prea inteleg aceste legi,pot face modificari si acum in registrul agricol in privinta acestor 18 ari (chiar daca sunt ceva ani de cand au fost trecuti pe pozitia noastra de casa?...caci cei de la primarie mereu imi zic ca nu pot face nimic pana in 2016.Daca stiam ca voi ajunge in situatia aceasta,scoteam de mult timp acest pamant din registru deoarece nu am avut nici un beneficiu pana in prezent ,doar ca plateam impozit.SI am uitat sa mentionez ca la primarie am fost prin 25 mai ,dar nimeni nu m-ia zis ca mai pot face ceva in registru....erau prea ocupati cu adeverinte pentru APIA.
Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu alocatia de sustinere a familiei si anume din luna aprilie m-am trezit cu suspendarea platii pe aceasta alocatie ca motiv ca am mai mult de 20ari de pamant si anume am 34 de ari pamant trecut in registrul agricol.Mentionez ca legal detin doar 16 ari din cei 34,deoarece soacra a trecut cu un an inainte de deces in registrul agricol inca 18 ari de pamant pe care nici nu e pe numele meu sau al sotului iar dupa decesul ei, pamantul nu este impartit intre sotul,cumnatul si socrul meu(care detine doar el jumatate din cei 18 ari).Pamantul nu l-am lucrat eu ci doar ca imi apare in registrul agricol iar cei de a primarie spun ca pana in februarie 2016 nu se mai pot face modificari in registrul agricol.Acum problema este ca am inteles ca voi primi o instiintare cum ca ar trebui sa returnez banii primiti pe alocatie si nu stiu ce trebuie sa fac deoarece nu cred ca e corect sa intorc banii din moment ce alltii sunt de vina ca mi sa aprobat acest dosar.Daca cei ce mi-au aprobat dosarul au vazut ca detin atat pamant,de ce mi-au mai dat bani pe alocatie cand puteau sa imi respinga dosarul ?Ce pot face in acest sens?IIpot da in judecata pe cei ce s-au ocupat de dosare atata timp cat ei au fost de vina?Sau trebuie sa returnez obligatariu acesti bani fara sa am sansa de a castiga un proces impotriva lor?Va rog sa imi spuneti ce demers pot face in sensul acesta si mai degraba pe cine sa dau in judecata ...pe cei de la primarie sau pe cei de la prestatii sociale caci inca nu stiu exact cine a aprobat dosarul.Va multumesc si astept raspuns!