Art. 11 o.g. 28/2008
(
1) Perioadele la care persoanele fizice si juridice au obligatia sa declare datele pentru inscrierea in registrul agricol sunt urmatoarele:
a) 5 ianuarie-1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodariei, terenul aflat in proprietate si cel pe care il utilizeaza, cladirile cu destinatia de locuinta, constructiile-anexe si mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, masinile, utilajele si instalatiile pentru agricultura si silvicultura, efectivele de animale existente in gospodarie/unitatea cu personalitate juridica la inceputul fiecarui an, precum si modificarile intervenite in cursul anului precedent in efectivele de animale pe care le detin, ca urmare a vanzarii-cumpararii, a produsilor obtinuti, a mortii sau sacrificarii animalelor ori a altor intrari-iesiri;
b) 1-31 mai, pentru datele privind modul de folosinta a terenului, suprafetele cuvenite, numarul pomilor in anul agricol respectiv;
c) persoanele fizice si juridice au obligatia sa declare date pentru a fi inscrise in registrul agricol si in afara acestor intervale de timp, in cazul in care au intervenit modificari in proprietate, in termen de 30 de zile de la aparitia modificarii.
(2) In cazul in care persoanele fizice sau cele juridice nu fac declaratiile la termenele prevazute la alin. (1), se considera ca nu au intervenit niciun fel de modificari, fapt pentru care in registrul agricol se reporteaza din oficiu datele din anul precedent, cu mentiunea corespunzatoare la rubrica „semnatura declarantului".
Daca va incadrati in termenul de 30 de zile, faceti o cerere de modificare la primarie. Daca va refuza, desi sunteti in termen, introduceti actiune in instanta cu obiect ,,obligatia de a face" in care solicitati obligarea unitatii administrativ-teritoriale la efectuarea modificarii. Mai complicat pt. dvs. va fi sa dovediti exact cat detineti, pt. ca din ce ati relatat nu reiese foarte clar, lucrurile sunt putin confuze.
In legatura cu alocatia, eu vad un alt proces care nu este strans legat de mentiunea din registru. Daca se emite vreun act administrativ prin care va obliga la restituirea alocatiei, atacati acel act in instanta de contencios administrativ, unde veti putea proba suprafata de teren detinuta in mod real, in ciuda mentiunii din registru. In aceleasi conditii puteti ataca si decizia de suspendare a alocatiei, pt. a primi in continuare sumele cuvenite.