Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu alocatia de sustinere a familiei si anume din luna aprilie m-am trezit cu suspendarea platii pe aceasta alocatie ca motiv ca am mai mult de 20ari de pamant si anume am 34 de ari pamant trecut in registrul agricol.Mentionez ca legal detin doar 16 ari din cei 34,deoarece soacra a trecut cu un an inainte de deces in registrul agricol inca 18 ari de pamant pe care nici nu e pe numele meu sau al sotului iar dupa decesul ei, pamantul nu este impartit intre sotul,cumnatul si socrul meu(care detine doar el jumatate din cei 18 ari).Pamantul nu l-am lucrat eu ci doar ca imi apare in registrul agricol iar cei de a primarie spun ca pana in februarie 2016 nu se mai pot face modificari in registrul agricol.Acum problema este ca am inteles ca voi primi o instiintare cum ca ar trebui sa returnez banii primiti pe alocatie si nu stiu ce trebuie sa fac deoarece nu cred ca e corect sa intorc banii din moment ce alltii sunt de vina ca mi sa aprobat acest dosar.Daca cei ce mi-au aprobat dosarul au vazut ca detin atat pamant,de ce mi-au mai dat bani pe alocatie cand puteau sa imi respinga dosarul ?Ce pot face in acest sens?IIpot da in judecata pe cei ce s-au ocupat de dosare atata timp cat ei au fost de vina?Sau trebuie sa returnez obligatariu acesti bani fara sa am sansa de a castiga un proces impotriva lor?Va rog sa imi spuneti ce demers pot face in sensul acesta si mai degraba pe cine sa dau in judecata ...pe cei de la primarie sau pe cei de la prestatii sociale caci inca nu stiu exact cine a aprobat dosarul.Va multumesc si astept raspuns!
Buna seara si multumesc de raspunsul si timpul acordat iar cu plata impozitelor sunt la zi, ceea ce nu era o problema iar cu absentele copiilor nu am de asemenea nici o problema ptr ca frecventeaza zilnic scoala, doar ca ce mi s-a comunicat a fost ca detin peste 2000mp pamant si asta mi-au comunicat chiar cei de la Prestatii Sociale plus ca tot ei mi-au zis ca o sa primesc o decizie de returnare a banilor pe mai multe luni, iar alocatia imi era suspendata cu data de 1 aprilie.Atat mi-au spus si informatii mai multe nu au vrut sa imi dea.O seara placuta va doresc!!
Desigur ca am platit ptr ca si in registru de impozit apar cei 18 ari de la soacra, in total fiind 34 ari ,cu cei 16 pe care ii detinem legal.Aici,in toata povestea asta ,este vorba de cele doua legi mentionate inainte si care se bat cap-in-cap ptr ca primaria a aplicat una iar cei de la curtea de conturi au aplicat-o pe cealalta....deci daca ei nu stiu exact pe care sa o aplice corect,noi sa o stim mai bine?si asa tragem noi ,oamenii de rand,toate ponoasele din cauza lor,si mai rau este ca si platim din cauza lor....asta este Romania.