De curand am prelut presedintia unui ONG fara activitate economica.
In contabilitate, din varii motive , amortizarea mijloacelor fixe s-a facut cam pe sarite - in sensul ca s-a facut cand cum , desi unele mijloace ar cam fi trebuit sa fie deja amortizate , iar altele isi termina perioada de amortizare anul acesta.
Cum pot face ca sa le amortizez , dpdv. fiscal, din urma , pana la zi , iar cele care au trecut de perioada de amortizare sa le scot din inventar (aici fiind vorba de njiste PC-uri care irocum nu mai functioneaza si care au fost trecute ca mijloace fixe si nu ca obiecte de inventar, desi valoarea lor de achizitie a fost sub pragul mijloacelor fixe)?
Oare o reincadrare in regimul obiectelor de inventar ar rezolva cazul ?
- Presedintele ONG-ul a decedat , ir acum trebuie depus bilantul. Drept de semnatura pe cont mai are un membru al CD, dar nu stiu daca acesta poate sa semneze si sa depuna si bilantul pe 2015.
- Vrem sa schimbam Consiliul Director si numirea unui nou presedinte si din ce am inteles din varii discutii trebuie schimbat statutul ... Nu se poate face schimbarea CD doar prin hotararea AG?
As dori sa ma autorizez ca traducator. Intrebarea mea este daca trebuie sa infiintez si un SRL sau un PFA. Stiu ca pana nu de mult era suficienta stampila de traducator , dar acum nu mai stiu cum se procedeaza.
Actele pentru autorizare sunt pregatite, mai putin taxa de 300 de lei care trebuie platita.
Multumesc.
Vreau sa infiintez un SRL-D cu asociat unic ca traducator cod 7430 si am mai multe intrebari:
1. Pot trece ca domenii secundare grupe cod caen 474 , 479 , 329 si 951.
2. As vrea sa stiu daca administrator poate fi cineva cu posibil cazier fiscal sau daca se poate delega vreo functie de genul acesta persoanei respective.
3. Directorul de societate comerciala trebuie obligatoriu sa aiba studii superioare.