avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizare traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizare traducator

Buna ziua ,

As dori sa ma autorizez ca traducator. Intrebarea mea este daca trebuie sa infiintez si un SRL sau un PFA. Stiu ca pana nu de mult era suficienta stampila de traducator , dar acum nu mai stiu cum se procedeaza.
Actele pentru autorizare sunt pregatite, mai putin taxa de 300 de lei care trebuie platita.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:46, 30 Iulie 2015
Forma juridica pe care o alegeti, conform recomandarilor Ministerului de Justitie, este de a va inregistra la Administratia Financiara de care apartineti cu activitate - profesie liberala - activitati de traducere dupa ce obtineti autorizatia. Un SRL nu primeste autorizatie de traducator ci Dvs. ca persoana...dupa inregistrarea la Adm. Fin., din punct de vedere fiscal veti functiona ca un PFA.
Pasii de urmat sunt descrisi in linkul de mai jos, daca aveti intrebari punctuale in legatura cu un anumit aspect, reveniti aici si gasim raspunsuri impreuna.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator monikashow monikashow Buna ziua. mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de traducator si as dori sa stiu in cazul in care n-o sa practic mai am ceva demersuri de ... (vezi toată discuția)