avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizatie traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizatie traducator

Buna ziua. mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de traducator si as dori sa stiu in cazul in care n-o sa practic mai am ceva demersuri de urmat(mers la finante, stampila,etc) dupa ce o primesc?(lucrez in invatamant si m-am gandit sa am si autorizatia in caz ca se iveste ceva mai ok).
Cel mai recent răspuns: monikashow , utilizator 11:46, 25 Aprilie 2011
Da.
In termen de 60 de zile de la primirea autorizatiei trebuie sa va inregistrati in registrul traducatorilor de la tribunalul localitatii. La inregistrare trebuie sa va prezentati cu autorizatia, buletinul si stampila de traducator pentru ca veti incheia un contract de prestari servicii ce va trebui stampilat.
In conditiile in care sunteti chemata in instanta pentru interpretariat, pentru a fi platita pentru serviciile dvs. va trebui sa emiteti factura asa ca va trebui sa va inregistrati fiscal la adm. fin. de care apartineti cu domiciliul. Dupa inregistrarea la adm. fin. veti putea obtine CIF-ul si puteti achizitiona sau face facturier si chitantier.
Foarte multe detalii si pasii de urmat gasiti in acest topic, la:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Succes :luck:
L.C.
Indiferent ca sunteti sau nu chemata in instanta pentru traduceri, ca prestati sau nu, inregistrarea la finante trebuie facuta in termen de 15 zile de la autorizare.
ok. va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Traducere pentru judecatorie Aura_M Aura_M Buna seara, am si eu o intrebare: detin autorizatie de traducator lb. engleza , de 4 ani, si recent am primit o citatie de la judecatoria orasului in care ... (vezi toată discuția)