avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... autorizatie traducator- impozit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

autorizatie traducator- impozit

Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc impozit???pentru ca am auzit ca se plateste...
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 19:11, 2 Noiembrie 2010
Daca s-a obtinut autorizatia de la Ministerul Justitiei trebuie sa va inregistrati la fisc ca traducator autorizat (profesie libera), dupa care depuneti declaratia 220 privind veniturile estimate. In baza acestia Administratia Finantelor Publice va emite decizia de impunere cu impozitul pe venit de plata si termenele de plata.
Inregistrarea autorizatiei in registrul traducatorilor la tribunal presupune disponibilitatea Dvs. de a va prezenta, atunci cand sunteti chemata, sa prestati servicii de interpretariat/traducere. La inregistrare trebuie sa aveti cu Dvs. stampila pentru a incheia contractul cadru de prestari servicii de traduceri/interpretariat cu tribunalul.
Pentru a fi platita pentru aceste servicii trebuie sa emiteti factura, deci, implicit trebuie sa va inregistrati ca PFA la administratia finanicara de care apartineti cu domiciliul.
La inregistrarea ca PFA veti depune declaratia estimativa (220) si in baza cifrei pe care o declarati veti plati acel impozit de care ati auzit.
In functie de mai multi factori va trebui sa platiti si contributiile la pensii, sanatate si somaj.
Discutii ample si sfaturi utile despre activitatea traducatorilor autorizati gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Detalii despre modalitatea de inregistrare ca PFA aici: [ link extern ]
Detalii despre contributiile ce trebuie platite aici: [ link extern ]
N.B. Pentru traducatori nu este necesara inscrierea la registrul comertului decat in cazul in care doresc sa desfasoare si alte activitati.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie de traducãtor obþinutã în 2005. ce trebuie fãcut pentru a funcþiona legal? ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Traducere pentru judecatorie Aura_M Aura_M Buna seara, am si eu o intrebare: detin autorizatie de traducator lb. engleza , de 4 ani, si recent am primit o citatie de la judecatoria orasului in care ... (vezi toată discuția)