avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri traducere pentru judecatorie
Discuție deschisă în Traduceri

traducere pentru judecatorie

Buna seara, am si eu o intrebare: detin autorizatie de traducator lb. engleza , de 4 ani, si recent am primit o citatie de la judecatoria orasului in care locuiesc, prin care mi se solicita serviciile. Va rog daca se poate sa ma indrumati, sa imi explice si mie cineva care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Tin sa mentionez ca nu sunt PFA.
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede posibil.

Multumesc anticipat!
Aura M.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 21:46, 16 Noiembrie 2010
Buna seara,
O sa incerc sa va fac o prezentare sintetica:
In primul rand, in ceea ce priveste statutul dvs., PFA sau salariat (presupun), avand in vedere obligativitatea inregistrarii cu Administratia Financiara din locul unde va desfasurati activitatea, daca nu ati facut-o inca (!), va rog sa intrati in legalitate.
Vorbiti cu inspectorul financiar si explicati-i situatia. Depuneti declaratiile de domiciliu fiscal, de venit estimat, asteptati certificatul de inregistrare, faceti stampila, cumparati chitantier si facturier si alte documente cu regim special.
In ceea ce priveste contributiile sociale, va trebui sa va faceti contractele aferente.
In cele din urma, va trebui sa folositi programe licentiate pe calculatorul pe care-l folositi la traduceri.
Nu cred ca puteti evita sa va prezentati in fata instantei, daca nu aveti un motiv bine intemeiat pentru data si ora respectiva (medical, familial...), din cate stiu, judecatorul va poate sanctiona cu amenda pentru neprezentare. Pe citatie, aveti numele unui grefier, care se ocupa cu speta respectiva... incercati sa-i explicati acestuia motivele dvs. de neprezentare sau ii confirmati prezenta.
Faptul ca nu sunteti PFA, nu este un motiv bine intemeiat de neprezentare... intrucat prin lege, in momentul obtinerii autorizatiei, erati obligata sa va constituiti ca PFA.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Aurelian Baciu, Traducator autorizat
Lucrez la o agentie de turism, pana acum recent nu mi s-a oferit ocazia sa fac traduceri. Stampila o am din data in care am si primit acasa autorizatia de traducator, mai exact 23 octombrie 2006, la cateva luni dupa terminarea facultatii.
Buna Aura,
Sfaturile colegului sunt foarte bune dar indraznesc sa completez cu cateva detalii ce sper sa-ti fie de folos. In functie de termenul de prezentare la tribunal, poti afla in cat timp vei obtine CIF-ul de la administratia financiara si astfel vei putea merge la tribunal (am auzit cazuri in care s-au eliberat si in 4 zile). Facturierul si chitantierul le poti obtine ulterior pentru ca nu are importanta cand inmanezi factura catre tribunal, important este ca in momentul in care prestezi serviciile de traducator trebuie sa fii in regula la administratia financiara, adica sa detii CIF-ul.
Cateva linkuri pentru ajutor la infiintarea PFA. www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
N.B. La Reg. Com. te poti inregistra doar daca vrei sa desfasori si alta activitate in afara de cea de traduceri, ceea ce presupune un alt cod CAEN.
Ti-am scris si un mesaj privat. Multa bafta!:luck:
L.C
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator monikashow monikashow Buna ziua. mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de traducator si as dori sa stiu in cazul in care n-o sa practic mai am ceva demersuri de ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat de mj lucylucy lucylucy Fiul meu a primit autorizatia de traducator si interpret de la MJ.Ca sa poata desfasura o activitate independenta in aceasta directie,care ar fi pasul ... (vezi toată discuția)