avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Traducator autorizat de MJ
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Traducator autorizat de MJ

Fiul meu a primit autorizatia de traducator si interpret de la MJ.Ca sa poata desfasura o activitate independenta in aceasta directie,care ar fi pasul urmator?
Merge la ANAF si face cerere pentru CIF,apoi isi ia stampile ,facturier si chitantier sau trebuie sa mearga la Reg.Com.,sa se inregistreze ca PFA?
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
lucylucy, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucylucy , utilizator 15:41, 5 Septembrie 2012
Activitatea traducatorului autorizat se desfasoara ca profesie liberala si aceasta se inregistreaza la ANAF prin completarea declaratiei 070 alaturi de care se depun copiii de pe autorizatie, buletin si dovada sediului unde se va desfasura activitatea (contract de proprietate sau contract de comodat). Din punct de vedere fiscal suntem obligati sa repectam legile fiscale la care se supun toate PFA-urile.
Aveti mai jos un link cu indrumari in ceea ce priveste inregistrarea si alte proceduri ce trebuie urmate pentru ca fiul Dvs. sa-si poata incepe activitatea. Dealtfel intregul topic de traduceri este o sursa de informare pentru multe din situatiile cu care se confrunta toti traducatorii mai noi sau mai vechi in domeniu.
www.avocatnet.ro/content/for...
:luck:
L.C.
Am fost la ANAF pentru inregistrare si obtinere CIF si mi-au spus sa merg la Administratia Financiara din cadrul Primariei de sector- persoane fizice.
Nu mai inteleg.Unde trebuie sa merg pentru inregistrare fiscala ?
In ce sector locuieste fiul Dvs.?
Un exemplu: daca fiul Dvs. are domiciliul in sectorul 3, trebuie sa mearga la sediul din str. Lucretiu Patrascanu, nr. 10.
Aveti toate adresele si numerele de telefon ale sediilor ANAF din toate sectoarele aici:
[ link extern ]
L.C.
Da,asa mi s-a comunicat si din Mosilor,sa mergem in L.Patrascanu.
Va multumesc pentru raspunsuri.Sunteti foarte promta si exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa traduceri - este necesara obtinerea semnaturilor vecinilor din imobil pentru a desfasura activitatea? ramgam ramgam Buna ziua, Doresc sa inchiriez un apartament in care imi voi desfasura activitatea de traducator, ca PFA. Luand in considerare faptul ca o PFA pe ... (vezi toată discuția)
P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)