avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate stom

Activitate stom

Asta inseamna ca daca sunt fiul nu cere certificat de mostenitor chiar daca decesul s-a produs in strainatate la sora mea ? Nu trebuie sa faca nici un act sa incasez eu in numele meu cum ca renunta sau cedeaza partea ei ?
Buna ziua ,mama a locuit in strainatate la sora si acolo a decedat statul roman ramanand dator pe vreo 5 luni cu pensia.Sora mea a asteptat cateva luni si vazind ca nu primeste raspuns a spus ca a inchis contul din germania si sa cer eu in numele meu pensiile restante ca nu-i mai trebuie imi lasa mie dar ce act imi poate face ca cei de aici sa imi dea mie banii deoarece mama neavand nimic ne exista mostenire ca sa avem certificat de mostenitor ? e suficient sa declare la notar ca imi cedeaza dreptul de a ridica eu banii?
Răspuns la discuția Cresterea salarului 2015
Da dar in 2012 am avut gradatia 3 deci in jur de 800 si ceva + sporul de vechime insuma 1076 si ei spun ca sporul de vechime este inclus in salar asa ca pina in prezent nu am primit nici o marire astfel ca in iulie eu ajung deja la minimul pe economie desi am gradatie si cu spor de vechime inclus cu tot eu am tot acelasi salar in continuare pina cind?
Sunt sofer microbus cu cat.D la o scoala ,la incadrare in 2012 am fost incadrat cu gradatia 3 salar de baza+vechime =1076 , acum dupa ce s-a marit minimul pe economie eu am tot acelasi salar deci am ajuns la minimul pe economie.Este corect sau este greseala?Salariul de baza minim pe economie a crescut dar in acest salar este inclus si sporul de vechime ? mie asa mi s-a spus ca este inclus in salar si nu apare separat ?
Lucrez la o scoala sofer microbus pe microbus 16+1 cu cat.D si cind m-am angajat salariul minim a fost 670 ron de atunci a crescut in nenumarate rinduri dar eu am tot acelasi salar si cind am intrebat am primit mereu acelasi raspuns ca in invatamint nu s-a marit la pers. auxiliar.Este adevarat sau nu si ce obtiuni am daca ma mint sa-i fac sa respecte legea?Multumesc si sper la un raspuns.