avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de recuperare pensii restante dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de recuperare pensii restante dupa decesul mamei

Buna ziua ,mama a locuit in strainatate la sora si acolo a decedat statul roman ramanand dator pe vreo 5 luni cu pensia.Sora mea a asteptat cateva luni si vazind ca nu primeste raspuns a spus ca a inchis contul din germania si sa cer eu in numele meu pensiile restante ca nu-i mai trebuie imi lasa mie dar ce act imi poate face ca cei de aici sa imi dea mie banii deoarece mama neavand nimic ne exista mostenire ca sa avem certificat de mostenitor ? e suficient sa declare la notar ca imi cedeaza dreptul de a ridica eu banii?
Cel mai recent răspuns: stom , utilizator 19:12, 1 Aprilie 2023
Asta inseamna ca daca sunt fiul nu cere certificat de mostenitor chiar daca decesul s-a produs in strainatate la sora mea ? Nu trebuie sa faca nici un act sa incasez eu in numele meu cum ca renunta sau cedeaza partea ei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Donatie, vanzare dupa decesul donatorului lidiadiana lidiadiana Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea.¿un act de donatie se poate sparge?Sintem trei frati , cu cel putin zece ani mama mea mi-a lasat apartamentul ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian-D Cristian-D Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din ... (vezi toată discuția)