avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua si multumesc anticipat. Mama mea a mostenit in 2010 casa parintilor ei decedati (bunicilor mei) fiind unica proprietara(tatal meu este decedat din 2003).As dori sa stiu cine mosteneste dupa mama mea tinind cont ca eu am un frate decedat din 1995 si care era casatorit cu un un fiu(acum de 21 ani).Mentionez ca sotia fratelui meu decedat la momentul decesului erau separati, dar nu legal astfel a ramas si in ziua de azi cu numele nostru de familie.As mai dori sa stiu daca sotia fratelui are vreun drept la mostenire pt ca moral nu ar trebui sa aiba nimic stiind ca nepotul meu il va mosteni pe fratele meu si cu care sint total de acord...Va multumesc cu speranta ca voi primi un raspuns corect
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:14, 13 Iulie 2011
La decesul mamei dvs. veti veni, ca mostenitori, dvs. si fiul fratelui, in cote egale de 1/2. Sotia fratelui nu va avea drept de mostenire.
S-a dezbatut succesiunea dupa fratele dvs.? Cine sunt mostenitorii mentionati in certificatul de mostenitor?
Multumesc din suflet pt raspunsul mult asteptat si dorit.Si va doresc tot binele din lume
narcisa_salbatica a scris:

S-a dezbatut succesiunea dupa fratele dvs.? Cine sunt mostenitorii mentionati in certificatul de mostenitor?


Nu are importanta cine sunt mostenitorii fratelui decedat. La succesiunea mamei vine fiul in viata si descendentii fiului predecedat, singurii care pot culege succesiunea prin reprezentare fiind descendentii (in linie directa sau descendentii din frati si surori), sotia predecedatului neavand vocatie succesorala in succesiunea mamei celui in cauza, chiar daca a figurat ca mostenitor al predecedatului.
Art.700 Cod civil" Dreptul de accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii".
Decesul s-a produs in 2010. Cine a efectuat acte de acceptare tacita sau expresa in cele 6 luni?

Alte discuții în legătură

Succesiune soacra cumnata fiica nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Fratele meu a decedat lasand in urma sa sotia (cumnata mea) si 2 copii majori. Mama mea este inca in viata, fiind proprietara unui apartament unde locuieste ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenitor decedat inaintea dezbaterii) dobrelucia49 dobrelucia49 in cazul in care unul din mostenitori a decedat inainte de inceperea actiunii succesorale cine vine la mostenire?sotia supravietuitoare sau copiii ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)