am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui vitreg? . Mentionez ca mai am un frate rezultat din casatoria de 33 ani cu tatal vitreg,care la rindul lui a avut un fiu din cealalta casatorie el fiind decedat de 2 ani(el are o fiica si sotia vaduva) .Mama a decedat in urma cu 12 ani s-afacut succesiunea dupa mama,jumatate din partea ei raminindu-i tatalui vitreg iar cealalta jumatate mie si fratelui meu din partea mamsei.Amavut grija de tatal vitreg vitreg fiind bolnav de diabet si cancer .A-si dori sa-mi spuneti daca eu mai am dreptul la ceva in utma decesului tatalui meu ?si eu si fratele meu locuim in casa parinteasca.dar sotia sau nepoata celuilalt fiu? Va multumesc foarte mult!
La succesiune vin doar copiii defunctului sau descendentii lor, daca e cazul. Daca tatal vitreg nu v-a adoptat, nu aveti vocatie succesorala, deci nu puteti mosteni.
Tot ceea ce puteti face este sa emiteti pretentii asupra mostenirii in temeiul datoriilor decedatului fata de dumneavoastra, daca exista astfel de datorii si daca pot fi probate.
Succesiune
mocanuvalentin
Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)