avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui vitreg? . Mentionez ca mai am un frate rezultat din casatoria de 33 ani cu tatal vitreg,care la rindul lui a avut un fiu din cealalta casatorie el fiind decedat de 2 ani(el are o fiica si sotia vaduva) .Mama a decedat in urma cu 12 ani s-afacut succesiunea dupa mama,jumatate din partea ei raminindu-i tatalui vitreg iar cealalta jumatate mie si fratelui meu din partea mamsei.Amavut grija de tatal vitreg vitreg fiind bolnav de diabet si cancer .A-si dori sa-mi spuneti daca eu mai am dreptul la ceva in utma decesului tatalui meu ?si eu si fratele meu locuim in casa parinteasca.dar sotia sau nepoata celuilalt fiu? Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:32, 16 Martie 2012
La succesiune vin doar copiii defunctului sau descendentii lor, daca e cazul. Daca tatal vitreg nu v-a adoptat, nu aveti vocatie succesorala, deci nu puteti mosteni.

Tot ceea ce puteti face este sa emiteti pretentii asupra mostenirii in temeiul datoriilor decedatului fata de dumneavoastra, daca exista astfel de datorii si daca pot fi probate.
in afara de faptul ca stiu toate rudele,vecinii si autoritatile locale nu am nici o dovada.Sotia celuilalt fiu la cit are dreptul?

Nora nu are vocatie succesorala la mostenirea socrului, la mostenire va veni numai copilul fiului predecedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)