Multumesc pentru raspunsuri, dar au trecut mai mult de 15 zile. Contul nu are bani si nu imi trebuie dar as vrea sa stiu pana cand se va incerca executarea mea. Nu am primit nimic niciodata de la nimeni, nici macar loc de munca nu am.
Acum 12 ani am luat o amenda care a fost inregistrata la taxe si impozite. Acum 10 ani mi-am schimbat domiciliul si nu am primit nici o scrisoare de la ei referitor la datorii.
Recent mi-au pus poprire pe cont si mi-au trimis o scrisoare de instiintare la ultimul domiciliu, are un numar pentru "Dosar de executare"
Am fost la plata taxe si impozite sa intreb dar nici nu m-a ascultat si mi-a spus ca niciodata nu se va anula acea amenda.
As vrea sa intreb ce drepturi legale am si unde / cum pot proceda ca sa anulez acea "datorie" ?
Vreau sa depun o cerere de apel dar imi este neclar:
- daca depun doar cererea simpla sau mai trebuie sa atasez vre-un alt act ? (scria undeva despre un dosar, dar nu am inteles ce alt dosar sa mai depun ?)
- cat platesc si in ce cont ? (Sunt doar taxe de timbru sau si timbru judiciar ? se poate plati oriunde ?)
- Un sofer mi-a provocat o paguba materiala (in valoare de aproximativ 4 salarii)
- Soferul si-a recunoscut vina si mi-a inmanat asigurarea de raspundere civila,
( si nu a fost necesara interventia politiei.)
- Firma de asigurari respinge acordarea de despagubiri sustinand ca exista neconcordanta si disproportie a avariilor produse, si din aceasta cauza dosarul a fost respins, desi am prezentat dovezi.
- Am actionat in instanta iar aceasta a luat in calcul exceptia inadmisibilitatii actiunii, (la care se adauga jocuri de cuvinte prin care firma doreste sa scape de plata daunelor)
- Exceptia a fost acceptata si am fost obligat la cheltuilei de judecata in termen de 1 ZI (in valoare de 2 salarii), pe langa faptul ca am suportat reparatia masinii.
- De asemenea prin intermediul unui executor judecatoresc, pune poprire pe conturi si procedeaza la executare silita prin urmarirea bunurilor mobile.
Toate acestea s-au petrecut pe parcursul unui an.
Mi se da drept de recurs in 15 zile si as vrea sa stiu ce pot sa fac?
Daca mi-ar fi frica de acest abuz, si le-as da banii pe care ii cer, oare pe urma dansii nu-i vor abuza si pe altii?