avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Firma de asigurari a soferului care m-a accidentat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Firma de asigurari a soferului care m-a accidentat vrea sa platesc tot eu si cheltuielile de judecata ?

Situatia sta in felul urmator:

- Un sofer mi-a provocat o paguba materiala (in valoare de aproximativ 4 salarii)
- Soferul si-a recunoscut vina si mi-a inmanat asigurarea de raspundere civila,
( si nu a fost necesara interventia politiei.)
- Firma de asigurari respinge acordarea de despagubiri sustinand ca exista neconcordanta si disproportie a avariilor produse, si din aceasta cauza dosarul a fost respins, desi am prezentat dovezi.

- Am actionat in instanta iar aceasta a luat in calcul exceptia inadmisibilitatii actiunii, (la care se adauga jocuri de cuvinte prin care firma doreste sa scape de plata daunelor)
- Exceptia a fost acceptata si am fost obligat la cheltuilei de judecata in termen de 1 ZI (in valoare de 2 salarii), pe langa faptul ca am suportat reparatia masinii.
- De asemenea prin intermediul unui executor judecatoresc, pune poprire pe conturi si procedeaza la executare silita prin urmarirea bunurilor mobile.
Toate acestea s-au petrecut pe parcursul unui an.

Mi se da drept de recurs in 15 zile si as vrea sa stiu ce pot sa fac?
Daca mi-ar fi frica de acest abuz, si le-as da banii pe care ii cer, oare pe urma dansii nu-i vor abuza si pe altii?

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)
Tamponare rutiera macosx macosx Am avut zilele acestea un accident usor, provocat din vina mea, din care au rezultat daune materiale minore. Intrebarea mea este daca ma inteleg cu soferul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca Niscaty Niscaty Buna ziua, De curand am fost implicat intr-o \"tamponare\" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in ... (vezi toată discuția)