Am avut zilele acestea un accident usor, provocat din vina mea, din care au rezultat daune materiale minore. Intrebarea mea este daca ma inteleg cu soferul pagubit sa ii platesc reparatia masinii( mentionez ca pe masina lui nu sunt prezente semne vizibile de la accident) , fara sa mai apelam la rca, eu sunt in masura sa imi repar masina in service fara vreo dovada de la asigurator sau politite? Intreb pentru ca autoturismul meu este mai sifonat si ma gandesc sa nu imi ceara cei din service dovada ceva.
Dar din cate stiu politia nu se mai ocupa de accidentele usoare. Prin urmare in ce masura ar trebui sa obtin dovada de la ei daca legal interventia acesteia nu mai este necesara.
Este necesara pt.ca cei de la service sa fie siguri ca nu ati fost implicat in vatamarea sau uciderea unei persoane.Daca nu,mergeti amandoi la firma de asigurari si declarati ca v-ati tamponat,nu sunt pretentii de despagubire in cauza.
Deci se poate declara si la firma de asigurari si sa platesc eu reparatia astfel neluandu-se in calcul accidentul la calcularea viitoarei polite RCA? Asiguratorul imi va da o dovada de reparatie?
Se poate apela la constatat amiabil. In acest caz dovada pentru introducerea in reparatie a autoturismului o primiti de la asigurator. Fara acest act service-ul nu are voie sa repare un autovehicul avariat.
Asigurare rca
juliuss12
Buna ziua numele meu este iulian si am o problema cu plata unei polite rca in urma unui accident, din cauza ca servisul nu se intelege cu firma de asigurari nu ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara
mihaipescar
Buna ziua!
Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in ... (vezi toată discuția)