avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate AlexAFP

Activitate AlexAFP

Situatie:

Firma A cumpara de la B produse electrocasnice. Pret ipotetic 10 lei + TVA.

Firma A incheie contract cu Amazon.co.uk pentru a vinde acele produse prin intermediul site-ului Amazon, in UK.

Amazon.co.uk este operat de Amazon Services Europe SARL - avand Luxembourg VAT Registration Number: LU19647148

Scopul este ca firma A din Romania sa vanda produsele in UK, ajungand in final la consumatori finali din UK (dar nu numai).

Pentru ca shipping-ul din Romania pana in UK ar costa de 20 de ori mai mult decat valoarea efectiva a aparatului electrocasnic, firma A apeleaza la un serviciu numit FBA ( Fullfilment by Amazon) care inseamna ca firma A trimite produsele direct in depozitul Amazon din UK si de acolo, in momentul cand cineva din UK comanda un produs, Amanzon il livreaza la un cost mult mai mic.

Amazon incaseaza 50 lire de la clientul final, printr-o firma inregistrata in Luxembrug.

Amazon pastreaza o serie de comisioane si vireaza 45 de lire in contul firmei A, din Romania, pentru produsul cumparat de aceasta cu 10 lei + TVA.

Acum, tinand cont ca firma A primeste bani de la o firma care are cod de TVA valid si face dovada(prin CRM) ca a livrat bunurile in depozitul ei din UK, daca ne luam dupa codul fiscal, firma A o sa aibe mereu de recuperat TVA-ul platit catre firma B (de la care a cumparat produsele).

Totusi, Amazon Luxemburg este doar un intermediar. Se pune problema daca ar trebui sa se plateasca TVA pentru diferenta de pret de la 10 lei la 45 de lire.

Sau daca acei 45 de lire contin sau nu TVA.

Voi ce parere aveti? Va multumesc.

Discuție Stopaj la sursa
Buna ziua.

Ma intereseaza un aspect legat de neachitarea datoriilor stopaj la sursa. Anul trecut au declarat ca fiind neconstitionala si nu mai era inclusa in sfera penalului.

Acum, cu noul cod fiscal, s-a schimbat ceva?

Este sau nu penal sa nu achiti stopajul la sursa dupa noul cod fiscal?

Va multumesc.
Buna seara.

Azi mi s-a intamplat ceva extrem de frustrant:

Pe DN1, intr-o localitate, fiind pe banda 2, mergand regulamentar si avand o masina in dreapta mea, pe banda 1, mergand si ea regulamentar, am ajuns in dreptul unei treceri de pietoni.

De trecere se apropiau cativa copii, dar erau la cel putin 2 metri pana la bordura.

Masina de pe banda 1 nu a incetinit. Nici eu. Nici masinile din spatele meu.

In schimb, pe cealalta parte a strazii, erau 2 militieni. Am observat ca se uita la mine, dar mi-am continuat drumul linistit.

Dupa 1 km ma trage pe dreapta alt militian. Am asteptat un minut si au venit cu masina primii militieni, cei care m-au privit insistent.

Eram singur in masina si m-au luat tare ca n-am acordat prioritate celor de pe trecere, ca erau copii, ca puteam sa-i omor, etc.

Ei 2 contra mea. Cuvantul lor contra cuvantul meu. Fara filmare, fara alti martori, fara nimic.

M-au executat imediat, 30 de zile fara permis, dovada 15 zile si 195 lei amenda.

Eu nu ma dau sofer corect. Daca era pentru viteza, pentru un rosu, pentru ceva clar, intelegeam. Dar e o situatie absolut frustranta.

M-am saturat de bugetarii astia frustrati care fac orice sa se duca la sefu' cu planul de amenzi facut pe ziua respectiva.

Intrebarea mea este: am vreo sansa sa contesc? Sincer, nu mor acum sa stau 30 de zile pe bara. Dar ma enerveaza situatia ca nu ma simt deloc vinovat.

De nervi, mi-am dat comanda de o camera video care sa filmeze si fata si spatele masinii. Daca se mai intampla vreodata, le dau cu inregistrarea in ochi.