avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate danezu5

Activitate danezu5

Buna seara, vreau sa cumpar un teren care a ramas mostenire la trei personae, parintii sunt decedati si toti trei sunt de acord sa vanda, pot cumpara terenul fara sa am problem pe viitor? La ce trebuie sa fiu atent cand il cumpar? Actele se pot face la primarie?(presupun ca au si ei notar, e un sat la peste 160 km de bucuresti), va multumesc pentru orice raspuns.
Răspuns la discuția Tablou vechi
Daca e original tabloul nu cred ca a fost declarat furat, persoana de la care il am l-a avut de la socrii, il avea in casa de peste 30 ani , iar eu il tin de peste 8 ani.
Discuție Tablou vechi
Buna ziua, daca ajung cu un tablou vechi la o casa de licitatie pt a verifica daca este original, risc sa raman fara el? Mentionez ca nu am nici un fel de act pe el, a fost primit de la cineva dupa ce si-a renovat casa.
Răspuns la discuția Casa fara autorizatie
Nu am vazut actele, am intrat pe teren cu vecina dupa care a ajuns acasa si varul lui care locuieste peste drum, proprietarul nu a putut ajunge( se intorcea de la Sibiu). Prin titlu de proprietate va referiti sa aibe act de vanzare-cumparare? Ca a zis ca e cumparat terenu impreuna cu o alta persoana,. O sa ii cer actele sa le vad si o sa ajung la un notar cu ele, multumesc pentru ajutor.
Buna seara, am reusit sa vad terenul si casa( e construita din placi de azbest, e din anul 2006, din spusele proprietarului). Sustine ca nu reprezinta o problema constructia si daca vreau o darama el sau o pot pastra ca si magazine. Terenul are peste 2000 mp si el ar avea partea lui de 1280 mp dar terenul are doi proprietari si zice ca trebuie sa il treaca pe numele lui( cei 1280 mp sunt ingraditi deja). Cum procedez sa il cumpar? El zice ca il costa o mie si ceva de euro sa il scoata din indiviziune si tot atunci poate sa il treaca deja pe numele meu. Nu as vrea sa dau avans si sa ma trezesc fara teren si fara bani, prefer sa dau toti banii odata la semnarea actului de vanzare cumparare, e posibil asa? De bani fac rost de la diferite personae, trebuie sa ii depun la banca si sa ii transfer vanzatorului? Suma e in jur de 18000 euro, multumesc.
M-am uitat aseara pe harta din staelit ( harta actualizata in 2012) si se vede o constructie pe acel teren. Daca casa e mai veche de doi ani, eu cum dovedesc acest lucru? Trebuie sa il conving pe proprietar sa imi dea ceva scris la notar? O sa revin cu detalii diseara, dupa ora 16 ma duc sa vad terenul si sa aflu mai multe informatii. Inca ceva, daca cumpar si demolez casa, ce patesc?
Maine ma vad cu proprietaul sa aflu mai multe detalii, probabil casa este construita de un an, maxim doi ( cred asta pentru ca nu este finisata la exterior, asta reiese din poza de la vanzare).
Buna ziua, vreau sa cumpar un teren pe care se afla si o casa de doua camere construita fara autorizatie, ce ma sfatuiti sa fac, sa cumpar terenul sau nu ?Pot sa cumpar terenul daca casa e construita fara acte? Pot sa fac acte pe casa dupa ce cumpar terenul sau primesc amenda si trebuie sa o demolez eu? Terenul se afla la 15 km de Bucuresti si este trecut in intravilan, are cadastru si intabulare pe teren, asa a zis proprietarul, va multumesc pentru orice sfat.