avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Raffaello

Activitate Raffaello

Buna seara,

Sunt insarcinata si imi doresc sa procedez in felul urmator:
1. Sa merg la servici pana in momentul nasterii (postul pe care il ocup imi permite acest lucru)
2. Sa intru in concediu postnatal, acela obligatoriu de 42 de zile.
3. Dupa cele 42 de zile obligatorii, vreau sa revin la munca.
4. Doresc sa primesc stimulentul de insertie care poate fi primit pe 3 ani pe langa salariu pe care il primesc la locul de munca.

In urma cercetarilor efectuate pe internet nu am putut pune cap la cap care sunt pasii necesari care trebuie urmati pentru a actiona conform pasilor de mai sus si, imlicit, nici actele necesare.

Imi puteti oferi ajutor in acest sens? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Anulare pensie alimentara
gi-jane2 a scris:

Nu aveti niciun interes sa prelungiti judecata, daca va castiga, va trebuie ca banii nedatorati sa ii dati inapoi.
Iar acum, nici nu sunteti studenta, ce vreti sa faceti pe viitor, nu conteaza in acest proces.
Inscrieti-va ca sa puteti depune adeverinta la dosar.


De cand ar fi posibil sa fiu nevoita sa-i dau banii inapoi? De cand s-a deschis procesul? Sau de cand se constata ca nu trebuia sa mai primesc pensie?

La proces cred ca trebuie sa ma prezint pana pe 20 iulie (am primit instiintarea acasa pe 25 iunie si spune in ea ca am 25 de zile la dispozitie sa ma prezint la judecatorie, presupun ca pana la 20 iulie), si inscrierile la facultate incep de pe 20 iulie. Totusi, conteaza ca ma inscriu din nou la faculate daca eu am intrerupt studiile de anu trecut si pana acum?

Astept pareri in continuare, multumesc!

In urma divortului dintre parintii mei, tatal meu a ramas cu obligatia de a-mi acorda pensie alimentara, care vine prin posta pe numele mamei. Ca un mic detaliu intermediar, suma pensiei a fost marita intre timp. Anul trecut in urma terminarii liceului m-am inscris la facultate (deci exista continuitate intre liceu si facultate), apoi m-am casatorit, si am luat numele sotului. Dupa primul semestru, mi-am retras dosarul de la facultate. Luna trecuta tatal meu, stiind ca nu mai sunt la facultate si ca m-am casatorit, a deschis proces, chemandu-ma in judecata, in privinta anularii dreptului de a mai primii pensie alimentara, cu motivul ca eu m-am castaorit si pretinde ca in momentul de fata sotul ma intretine si el, tatal meu, nu mai trebuie sa imi dea pensie alimentara.
Vreau sa stiu daca am vreo posibilitate sa obtin castig de cauza si sa primesc pensia alimentara in continuare in conditiile in care vreau sa ma inscriu din nou anul acesta la alta facultate si sa continui studiile.

Am cateva intrebari cu privire la aceasta situatie:
1) Asa cum spuneam pensia vine pe numele mamei mele (atunci cand au divortat eu eram inca minora), dar tatal meu m-a chemat pe mine in judecata. Nu ar fi trebuit sa o cheme pe mama mea in judecata?

2)In citatia pe care mi-a trimis-o, adresa la care locuiesc pe care a specificat-o nu corespunde cu cea din buletin. Ma pot lega de aceasta chestie in vre-un fel?

3) Daca ma inscriu din nou la faculate, am in continuare dreptul sa primesc pensie, sau datorita faptului ca am intrerupt studiile mi-am pierdut dreptul de a mai primii pensia alimentara? (tin sa precisez ca am vrut sa ma transfer dar puteam doar in cadrul aceleasi facultati, si eu vroiam sa trec la alta faculate, in cadrul aceleasi universitati)

4)Daca cumva nu e problema ca am intrerupt studiile si acum le incep din nou, cum pot sa raspund in instanta la motivul pe care l-a invocat tatal meu, cum ca sotul ma intretine acum si el nu mai e obligat sa imi plateasca pensia alimentara. Exista vreo lege in aceasta privinta care sa ii dea lui castig de cauza?

5) Spuneam la inceput ca pensia s-a marit intre timp in ideea ca el a specificat in acea chemare pe care mi-a trimis-o acasa prima suma care a fost stabilita, si intre timp pensia s-a marit in urma unei cereri pe care a depus-o mama mea. Poate fi si acesta un detaliu de neconcordanta intre situatia actuala si situatia pe care a prezentat-o el de care m-as putea lega macar pentru a prelungi judecata?

In cazul in care ma aflu, daca cumva nu pot sa am castig de cauza in vre-un fel, pot macar cumva sa lungesc procesul pentru a mai obtine pensia alimentara macar pana se termina procesul?

Multumesc anticipat!
Cunosc un caz in care, este vorba despre un apartament asupra caruia se eliberase hotararea judecatoreasca de executare si de scoatere la licitatie a apartamentului, si proprietarul a fost intiintat de vecini ca primise aceasta instiintare despre hotarare acasa (vecinii, care erau prieteni buni cu persoana in cauza, au luat acele hartii care contineau hotararea judecatoreasca), si proprietarul a fost anuntat de acesti vecinii despre ce s-a intamplat si a putut sa vanda apartamentul si a achitat datoria la intretinere si a ramas cu diferenta de bani. Este posibil asa ceva? Am sanse sa am si eu posibilitatea sa aman plata asa cum a facut si cunostinta mea? Ideea in toata povestea aceasta e ca nu am momentan o sursa financiara sigura, deci nu pot sa imi asum o intelegere cu asociatia de locatari sau sa merg in intanta sa spun ca voi plati in "n" luni, si vreau sa reusesc sa strang niste bani si sa platesc suma ca sa nu pierd apartamentul, deci vreau sa aman cat mai mult posibil toata povestea aceasta, ca sa pot sa strang banii, daca intelegeti ce vreau sa spun.
ynocentta a scris:

Ar 50 si 51 din L nr 230/2007 prevad dreptul asociatiei de proprietari de a actiona in judecata rau platnicul cu scopul recuperarii sumelor cu titlu de restanta neachitate in termen de 90 de zile,respectiv a institui privilegiu imobiliar la ocpi
Negociati incheierea unui angajament de plata


Sa inteleg ca daca in prealabil nu am negociat un angajament de plata, din momentul in care asociatia ma actioneaza in instanta, am 90 de zile la dispozitie sa platesc datoria ca sa pot sa pastrez apartamentul, altfel pierd dreptul de proprietate?
Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia procesul de scoatere la licitatie a apartamentului daca nu achit, partial macar, datoria pe care o am. As vrea sa va intreb:
-este o anumita suma la care daca se ajunge are dreptul sa scoata apartamentul la licitatie? (el mi-a zis ca la 12000 lei);
-daca cumva, initiaza scoaterea la licitatie a apartamentului, cam cat dureaza pana cand se scoate la licitatie? cat dureaza pana pierd dreptul de proprietar asupra apartamentului si nu mai pot platii datoria?