Buna ziua,
In urma cu 5 ani am avut un abonament la o companie de servicii de telefonie mobila. Am plattit abonamentul un timp, dupa care a trebuit sa plac din tara cateva luni impruna cu familia. Astfel nu am mai putut plati abonamentul la termen, Cand am revenit, am primit o scrisoare de instiintare de intarziere a platii. M-am dus la sediul companiei respective si am platit restantele. Dupa o perioada de timp am primit o scrisoare de la o firma de recuperare a creantelor in care se spunea ca am de platit 800 de lei in 24 de ore, altfel voi fi executata silit. In momentul acela, nu aveam cei 800 de lei, asadar nu am putut plati. Am asteptat sa vad daca mai primesc vreo instiintare, insa nu am mai primit. Nici de la judecatorie nu am primit vreo instiintare, iar ce la compania respectiva au zis ca nu stiu nimic cand am fost sa intreb daca mai figurez in baza lor de date. Contractul de abonare l-am avut pe numele vechi. Dupa 5 ani de la data primirii acelei scrisori, mai exista riscul sa fiu executata? Mentionez ca urmeaza sa incep serviciul si ca recent am mostenit o garsoniera. Daca totusi va trebui sa fiu executata, suma respectiva va fi trasa din salara sau exista riscul sa fie scoasa la vanzare garsoniera? Stiu ca exista un termen de prescriptie, dar e vorba de credite bancare sau si de alte tipuri de restante?
Buna ziua,
In urma decesului bunicii, mama a renuntat la garsoniera pe care aceasta a avut-o si prin urmare, eu am preluat-o. Dupa ce s-a eliberat certificatul de mostenitor si cf-ul ne-am dus la primarie sa anuntam schimbarea proprietarului. Eu am certificat de grad de handicap care imi permte sa fiu scutita de plata unor impozite, dintre care si cel pt proprietate/cladire. In momentul in care am depus la primarie actele pt schimbarea de proprietar nu am avut asupra si dovada pt cererea de scutire la plata impozitului. Din ceea ce stiu, actele pt schimbarea proprietarului trebuie depuse in termen de 30 de zile de la obtinerea ceritficatului si a cf-ului. Problema este ca a trebuit sa plecam din oras si nu am mai putut sa depun si cererea de scutire la plata impozitului. Daca merg si o depun cu intarziere, voi avea de platit penalitati sau vor fi probleme? Termenul de depunere a fost pana pe la jumatatea acestei luni.
Va multumesc