avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate danielsturzu

Activitate danielsturzu

Răspuns la discuția uzufruct viager
Va multumesc pt timpul si ajutorul acordat.
Răspuns la discuția uzufruct viager
nu e specificat asa ceva doar ca eu prestez serviciul de intretinere
Discuție uzufruct viager
Buna ziua,
Pentru inceput, (bunica) A a mostenit o casa cu teren ea are 3 fii B,C si D
eu sunt fiul lui D si am incheiat un contract de intretinere cu A, precizez caci bunicul e decedat, si fiul C e decedat dar are doi copii E si F, as avea cateva intrebari:
1 Pe calea instantei pot fi atacat si poate sa aiba castig de cauza si daca da cat la % au parte cele trei parti din casa asta intreb fiindca nici unul dintre fii nu si-a dat acordul la notar incat sa renunte la partea lor (gen ar vrea partea lor din casa pe gratis fara sa ingrijeasca pe A)
2 Eu pe moment ma aflu in strainatate ca sa pot sa ii asigur lui A cele necesare si platesc o ingrijitoare care o ingrijeste, problema ar fi caci eu am focut cu ingrijitoarea un contract bilateral si problema ar fi caci teoretic ea pe moment lucreaza la negru deci eu nu platesc la stat daca pe calea aceasta ma pot ataca si pot sa aiba castig de cauza dupa ce va deceda A cum as putea sa previn aceasta situatie ce anume ar trebui sa fac.
multumesc pt ajutor si daca nu sunt indeajuns de explicit va rog sa imi oferiti un avocat in domeniu din oradea la care pot apela sau online contra cost, multumesc anticipat
Ce fel de act ar fi necesar pentru aceasta modificare
Aceasta problema se poate rezolva la notar este vorba despre un contract de intretinere persoana in cauza a cazut la pat si necesita atentie continua fapt prin care nu pot sa lucrez si din cauza caruia sau adunat cheltuieli pentru a solutiona problema as dori sa angajez o ingrijitoare care sa o platesc pentru servicii doar ca sa nu pierd casa fiind ca nu eu o ingrijesc precum e trecut in contractul de intretinere necesita aceasta modificare de renta visgera contra unei sume si problema e ca notarii din zona de unde as putea sa fac acesta modificare nu stiu pe ce cale se poate realiza acest lucru as dori sa aflu daca se poate realiza aceasta modifixare pe cale notariala si care ar fi pasi de realizat multumesc anticipat
As dori sa aflu daca uzufructul care lam facut intre mine si persoana care o ingrijesc se poate transforma in renta viagera adica sa platesc o ingrijitoare pentru ca sa o ingrijeasca pe persoana in cauza contra cost as dori sa aflu daca se poate si in ce conditi multumesc anticipat