Buna ziua,
Pentru inceput, (bunica) A a mostenit o casa cu teren ea are 3 fii B,C si D
eu sunt fiul lui D si am incheiat un contract de intretinere cu A, precizez caci bunicul e decedat, si fiul C e decedat dar are doi copii E si F, as avea cateva intrebari:
1 Pe calea instantei pot fi atacat si poate sa aiba castig de cauza si daca da cat la % au parte cele trei parti din casa asta intreb fiindca nici unul dintre fii nu si-a dat acordul la notar incat sa renunte la partea lor (gen ar vrea partea lor din casa pe gratis fara sa ingrijeasca pe A)
2 Eu pe moment ma aflu in strainatate ca sa pot sa ii asigur lui A cele necesare si platesc o ingrijitoare care o ingrijeste, problema ar fi caci eu am focut cu ingrijitoarea un contract bilateral si problema ar fi caci teoretic ea pe moment lucreaza la negru deci eu nu platesc la stat daca pe calea aceasta ma pot ataca si pot sa aiba castig de cauza dupa ce va deceda A cum as putea sa previn aceasta situatie ce anume ar trebui sa fac.
multumesc pt ajutor si daca nu sunt indeajuns de explicit va rog sa imi oferiti un avocat in domeniu din oradea la care pot apela sau online contra cost, multumesc anticipat
Se poate invoca faptul că nu ați prestat personal întreținerea, deoarece contractul de întreținere este, în principiu, un contract intuitu personae, adică în considerarea persoanei cu care este încheiat. Dacă erați plecat în străinătate la data semnării contractului, puteți invoca faptul că bunica cunoaștea faptul că întreținerea se va presta de o persoană angajată de dvs. Faptul că întreținerea se prestează de o perioadă de timp, perioadă în care bunica a acceptat o astfel de modalitate a întreținerii, vă poate ajuta,
Cel mai bine este să încheiați la notar o înțelegere cu bunica prin care să se specifice că întreținerea poate să fie prestată și de o altă persoană în cazul în care nu o puteți presta personal. De asemenea, ar fi bine să se specifice în acea înțelegere faptul că întreținerea poate fi prestată de către moștenitorii dvs în cazul în care predecedați.
Partaj divort
asi86
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,am trait in concubinaj cu actualul sot timp de 7 ani,in aceasta perioada bunica lui a facut cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
rraluca76
Buna ziua!As dori daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Parintii mei au o casa construita impreuna cu bunicii mei pe acte.Bunicul meu a decedat in urma cu 5 ... (vezi toată discuția)