avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj divort

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,am trait in concubinaj cu actualul sot timp de 7 ani,in aceasta perioada bunica lui a facut cu el un contract de ingrijire prin care ii va lasa casa dupa moartea sa, am facut impreuna un copil si o casa in acea curte,iar acum doi ani ne-am casatorit.In tot acest timp el a lucrat doar 3 luni,iar eu am fost salariata timp de 9 ani,bunica lui a fost intretinuta din salariul meu,iar acum este pe moarte si intrebarea mea este:daca va muri eu voi avea parte la acea casa,tinand cont de faptul ca acel contract este facut inainte de casatorie?
Nu. Nu veti avea un drept de proprietate ci unul de creanta pentru anii in care necasatorita fiind ati contribuit la intretinerea bunicii, insa acest lucru va trebuie dovedit. Chiar si asa dreptul de creanta nu va da drept de proprietate.
Avand in vedere ca respectivul contract a fost incheiat "intuitu personae", urmare a calitatilor personale ale beneficiarului, d-voastra nu aveti vreun drept de proprietate...cu atat mai mult cu cat a fost incheiat inainte de casatorie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina? xyz098 xyz098 buna ziua bunicul meu a trait cu o adoua femeie fara sa se casatoreasca timp de 26 de ani acum dupa moartea lui ea a zis ca isi vrea partea ei cu toate ca ea ... (vezi toată discuția)
Partaj faith22 faith22 Bunica mea t trait in concubinaj timp de 30 de ani cu asa zis \"bunicul\"meu.Dupa moartea bunicii,copiii \"bunicului\" meu au venit cu pretentia ca ei au parte ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Neagoe ioana Neagoe ioana Am si eu o problema.Am o vecina de 86 de ani,inainte sa moara sotul ei,acum 10 ani,si-au facut testament unul celuilalt,ea nu are copii.mi-a propus sa ma mut ... (vezi toată discuția)