Bunica mea t trait in concubinaj timp de 30 de ani cu asa zis "bunicul"meu.Dupa moartea bunicii,copiii "bunicului" meu au venit cu pretentia ca ei au parte din averea bunicii care,precizez ca a fost in proprietatea bunicii anterior concubinajului.Exista o lege care sa prevada un partaj in sensul acesta??
buna ziua!
acestia au dreptul sa vina la mostenirea bunicului, nu si la mostenirea bunicii.
inteleg ca problema este compunerea masei succesorale, ce intra in aceasta masa.
este posibil sa nu va intelegeti si sa ajungeti la instanta.
probabil ca este vorba de bunuri edificate prin contributia comuna a bunicilor.
speta este destul de complexa.
consultati un avocat.
nu.. daca nu a fost casatorita cu concubinul, chiar daca acesta ia supravetuit, nici concubinul, nici copii acestuia nu au dreptul la averea bunicii dobadndita anterior concubinajului
Daca relatia celor 2 nu a fost legal parafata prin certificat de casatorie,nici bunicul si nici copii acestuia nu au drept legal asupra averii defunctei ,dobandita anterior relatiei.
concubinul bunicii poate invoca un drept de creanta , in ceea ce priveste bunurile dobandite in perioada concubinajului .
imobilul a apartinut bunicii , este bunucl sau propriu , dar daca concubinul acesteia a contribuit cu mijloace banesti la renovarea imobilului respectiv, dansul ar avea ceva drepturi ..
tot astfel daca s-au achizitionat bunuri in perioada concubinajului, iar concubinul poate proba contributia sa la achizitionarea acestora .