avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Eu impreuna cu sotul dupa ce ne-am casatorit ,ne-am mutat in casa bunicului meu. Am incheiat la inceputul anului un contract de intretinere cu bunicul meu. Acum am vrea sa vindem casa. Intrebarea mea este daca se poate acest lucru atata timp cat si eu si bunicul suntem de acord cu vinderea ei.
Va multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:46, 10 Septembrie 2010
In mod categoric,da.

andymaurul
se poate daca si bunicul dvs e de acord/
buna seara.
dvs si sotul dv ssunteti proprietari ai imobilului, prin urmare cu sau fara acordul bunicului puteti vinde.
Multumesc frumos pentru raspunsuri si as mai avea o intrebare.
In cazul acestui contract de intretinere daca vrem sa plecam in alta tara la munca cum am putea proceda fara a putea fi atacat.?Putem imputernici o persoana sa aiba grija de bunicul ?
Multumesc anticipat
obligatia de intretinere este strict personala si se presteaza in natura, deci nu poate constitui obiectul unei prestatii prin echivalent (banesc sau de alta natura) si nu poate fi "cedata" obligatia de intretinere altei persoana, pentru ca aceasta din urma sa o indeplineasca in numele vostru

Alte discuții în legătură

Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager danielsturzu danielsturzu Buna ziua, Pentru inceput, (bunica) A a mostenit o casa cu teren ea are 3 fii B,C si D eu sunt fiul lui D si am incheiat un contract de intretinere cu A, ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere viagera neaguvasile neaguvasile Am grija de citeva luni de un batrin! Intimplator!Acestuia i-a murit sotia in urma cu 10-11 ani.Dupa aprox. 1,5 ani de la moartea sotiei, batrinul s-a hotarit ... (vezi toată discuția)