avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!As dori daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Parintii mei au o casa construita impreuna cu bunicii mei pe acte.Bunicul meu a decedat in urma cu 5 luni.Mama banuieste ca tata mai are un copil in afara de mine (fiind singura la parinti).Cand vom face succesiunea cum putem rezolva sa nu ma trezesc ca peste niste ani va veni celalalt copil sa-si ceara dreptul la partea tatalui meu?Banuim ca este copil recunoscut.Daca tata imi cedeaza mie partea lui de casa mai are dreptul altcineva la aceasta parte?Si ce sanctiuni sunt in cazul nedeclararii tuturor mostenitorilor la succesiune?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 14:25, 18 Mai 2012
Inteleg ca este vorba acum de succesiunea de pe urma bunicului,prin urmare nu vad de ce sa puneti acum problema nedeclararii tuturor mostenitorilor. Mostenitorii bunicului sunt parintii dvs si eventual, alti copii ai bunicului.
Daca aveti suspiciuni privind existenta inca a unui copil (mostenitor al tatalui dvs), pentru siguranta puteti incheia cu parintii un contract de intretinere.
Contractul de întreţinere – fiind un contract intuitu personae (avand in vedere persoana) – nu poate fi atacat cu acţiune în reziliere decât de creditorul întreţinerii, nu şi de succesorii acestuia, care pot doar să continue procesul intentat de creditorul decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sindicalistul sindicalistul sunt urmas de drept pe o parte dintr-un imobil. mama inaintea decesului a facut un contract cu un nepot prin care ii da casa in schimbul intretinerii. eu nu ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)
Moartea întreținătorului - contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere Alice Vanatoru Alice Vanatoru Bună ziua! Am o nelămurire legată de următoarea speță: 2 soți care au 3 copii, au vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)