sindicalistul a scris:
sunt urmas de drept pe o parte dintr-un imobil.
mama inaintea decesului a facut un contract cu un nepot prin care ii da casa in schimbul intretinerii.
eu nu am stiut asta - am fost plecata din tara.
pot contesta acest act???????????
e posibil sa se incheie un astfel de contract fara stirea mea????? - fiind urmas si mostenitor de drept zic eu
pot contesta in instanta?? ce sorti de castiig am???
Mama a putut instraina imobilul sau printr-un contract de intretinere, numai daca era 100% proprietara, daca nu atunci putea instraina doar partea sa cu privire la care avea un drept de proprietate.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu sintagma "urmas de drept"...aveati un drept de proprietate, ca urmas al tatalui dv., asupra acelui imobil instrainat de mama? Daca da, astfel ca mama a instrainat o cota mai mare din imobil decat avea, atunci puteti ataca actul pentru constatarea nulitatii partiale a acestuia, in sensul ca mama nu putea instraina mai mult decat avea.
Contractul de întreţinere – fiind un contract intuitu personae – nu poate fi atacat cu acţiune în reziliere decât de creditorul întreţinerii, nu şi de succesorii acestuia, care pot doar să continue procesul intentat de creditorul decedat. ;)