avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transformare uzufruct in renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transformare uzufruct in renta viagera

As dori sa aflu daca uzufructul care lam facut intre mine si persoana care o ingrijesc se poate transforma in renta viagera adica sa platesc o ingrijitoare pentru ca sa o ingrijeasca pe persoana in cauza contra cost as dori sa aflu daca se poate si in ce conditi multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielsturzu , utilizator 12:15, 24 Septembrie 2018
Doar in mod exceptional.
Modificarea contractului se face cu acordul partilor.
Probabil ca este mai mult decat un uzufruct.
In astfel de cazuri trebuie analizate actele si situatia de fapt.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aceasta problema se poate rezolva la notar este vorba despre un contract de intretinere persoana in cauza a cazut la pat si necesita atentie continua fapt prin care nu pot sa lucrez si din cauza caruia sau adunat cheltuieli pentru a solutiona problema as dori sa angajez o ingrijitoare care sa o platesc pentru servicii doar ca sa nu pierd casa fiind ca nu eu o ingrijesc precum e trecut in contractul de intretinere necesita aceasta modificare de renta visgera contra unei sume si problema e ca notarii din zona de unde as putea sa fac acesta modificare nu stiu pe ce cale se poate realiza acest lucru as dori sa aflu daca se poate realiza aceasta modifixare pe cale notariala si care ar fi pasi de realizat multumesc anticipat
Se poate rezolva pe cale notariala.
Trebuie sa semneze actul notarial toate partile implicate .
Ce fel de act ar fi necesar pentru aceasta modificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager URIAS URIAS buna ziua, Cer sfatul dumneavoastra in următoarea problema: O matusa a incheiat în anul 1991 un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ... (vezi toată discuția)
Schimbare propietar locuinta VladutV VladutV Care sunt pasii pe care trebuie sa ii intreprinda persoana in varsta care vrea sa lase casa pe numele nepotului, in timp ce parintele este in viata. Care este ... (vezi toată discuția)